nlc.hu
Trend

Koronavírus-járvány Peruban

Peruban ötpercenként halnak bele a koronavírusba

A koronavírus-járvány legsúlyosabb pillanatait éli át a dél-amerikai ország.
kórház

Peruban annak ellenére lazítottak a megelőző intézkedéseken, hogy a koronavírus brazil variánsa miatt a járvány gyorsabban terjed. A több mint 32 millió lakosú Peruban eddig több mint 58 ezer ember vesztette életét a fertőzés miatt, dacára annak, hogy eddig csaknem mindenféle intézkedéssel – szigorú vesztegzár, határok lezárása, kijárási tilalmak, kötelező maszkviselés – próbálkoztak a vírus terjedésének megfékezése érdekében.

A koronavírus-járvány második hulláma februárban érte el Perut, a vírus terjedése a hónap végén gyorsult fel. Az elmúlt héten naponta átlagosan 350 ember vesztette életét a fertőzéssel összefüggésben, ami azt jelenti, hogy átlagosan ötpercenként haltak bele a kórba.

Egy helyi orvos közlése szerint az elmúlt két hétben naponta 9-10 ezer újabb koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, amit – mint mondta – már nem bír el az egészségügyi rendszer. Az orvos szerint négy tényező járult hozzá a járványhelyzet súlyosbodásához: a választási kampány miatti enyhítés februárban és márciusban, a tüntetések, a jelöltek kampányútjai, továbbá a személyes részvétel az április 11-i elnök- és parlamenti választáson.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top