nlc.hu
Trend

Óriási vakcinaszállítmányt kaptunk

Soha ekkora vakcinaszállítmány nem érkezett még Magyarországra

A több mint félmillió kínai vakcina alaposan felpörgeti majd az oltást.
oltás

Hatszázezer adag Sinopharm-oltóanyag érkezett szombaton Magyarországra, ami minden korábbinál nagyobb vakcinaszállítmány a “szélrózsa minden irányát beleszámítva” – mondta Szijjártó Péter a Facebookon közzétett videóbejegyzésében.

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, ez a 600 ezer, koronavírus elleni oltóanyag lehetővé teszi, hogy tovább gyorsítsák az oltást, aminek eredményeként már a jövő héten elérhetik a 4 millió beoltott magyar embert. A tárcavezető kiemelte, a légi út alatt végig 5 fokos hőmérsékletet biztosítottak a teljesen megtelt raktérben, hiszen a Sinopharm-vakcinákat 2-8 fok között kell tárolni.

A repülőgép és személyzete nem nagyon tud pihenni, hiszen jövő héten kétszer fordulnak Moszkvába, egyszer pedig újra mennek Pekingbe. Kínából akkor újabb 600 ezer dózis oltóanyagot hoznak, amiből 200 ezret – a saját szállítási kapacitással nem rendelkező – Grúziába visznek.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Krizsán Csaba

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top