nlc.hu
Trend

Kismamák Covid-kockázata

A koronavírus az eddig ismertnél nagyobb kockázatot jelent a várandós nőkre és újszülöttjeikre

Rendkívül veszélyeztetettek a kismamák és a magzatok.
terhes

Az eddig ismertnél nagyobb a koronavírusból fakadó komplikációk kockázata a várandós nőknél és újszülöttjeiknél – állapították meg brit kutatók. Az Oxfordi Egyetem tudósai arra az eredményre jutottak, hogy a koronavírussal megfertőződött újszülötteknél háromszorosára nő a súlyos szövődmények kialakulásának kockázata. A várandós nőknél pedig az olyan szövődmények kockázata nő meg, mint a koraszülés, a magas vérnyomás és a szervi elégtelenség.

A tanulmány azt is kimutatta, hogy a császármetszéssel történő szülés a vírusfertőzés megnövekedett kockázatával járhat az újszülötteknél. A szoptatás azonban nem növelte az újszülöttek megbetegedésének kockázatát, ha az anya Covid-19-ben szenvedett – állapították meg a kutatók.

 

 

A vizsgálatot több mint 2100 várandós nő bevonásával végezték el. A résztvevők 18 országból származtak és minden egyes Covid-19-ben szenvedő érintett nő esetét két nem fertőzött nőével hasonlították össze, akik ugyanabban a kórházban ugyanabban az időben szültek.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top