nlc.hu
Szabadidő

Betontömbök a szabálytalanul parkolók ellen

Új módszerrel küzd a szabálytalanul parkolók ellen a BKK

Betontömbökkel védik a trolibuszok útvonalát a szabálytalanul parkoló autóktól a fővárosban.

A fővárosi közösségi közlekedésben mindennapos esemény, hogy szabálytalanul parkoló autók akadályozzák a trolibuszok, buszok, villamosok haladását, és amíg a parkoló autó sofőrje beugrik a trafikba, 30-40 ember malmozik a buszon.

Ezt unta most meg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), és egy új megoldást talált ki a járatok haladását akadályozó szabálytalan parkolás ellen. Beton terelőelemeket helyeztek ki, elsőként a VI. kerületi Szondi utca–Izabella utca csomópontba a Budapest Közút Zrt.-vel együttműködve.

Betontömbökkel védik a trolibuszok útvonalát

Betontömbökkel védik a 73M trolibusz útvonalát a Szondi utca–Izabella utcánál (Fotó: BKK)

A BKK közlése szerint a a forgalomtechnikai beavatkozásnak köszönhetően a – metrópótlásban is fontos – 73M trolibusz útvonala szabaddá vált, az utasok megbízhatóbb és kiszámíthatóbb szolgáltatást vehetnek igénybe.

Egy másik helyszínen, a XII. kerületi Ugocsa utca–Márvány utca csomópontjában a napokban megerősítették a parkolást szabályozó figyelemfelhívó felfestéseket, ezzel elősegítve a 105-ös autóbusz akadálymentes kanyarodását.

A BKK adatai szerint a fővárosban évente több mint 2000 olyan esetet regisztrálnak, amikor szabálytalan parkolás akadályozza a járatok haladását, valamint az utasokat abban, hogy a menetidőnek megfelelően elérjék az úti céljukat.

Az esetek mintegy fele a belvárosi trolibuszvonalakat érinti, hiszen a belvárosi szűk utcák és az áramellátáshoz való kötöttség nehezíti az útban lévő járművek kikerülését.

Tahó parkolás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top