nlc.hu
Szabadidő

Vigyázz, csalás áldozatává válhatsz, ha rendszer riasztás tárgyú levelet kapsz, a K&H lógójával

Ha rendszer riasztás tárgyú levelet kapsz, a K&H lógójával, ne kattints a levélben lévő linkre

Internetes csalással próbálnak minél több pénzt kicsalni az emberek bankszámlájáról.
csalás

A 24.hu azt írja, hogy újabb internetes csalással próbálnak minél több pénzt kicsalni az emberek bankszámlájáról. Az internetes csalók ezúttal a Kereskedelmi és Hitelbank (K&H) nevével visszaélve igyekeznek hozzájutni a gyanútlan felhasználók adataihoz.

Ha tehát rendszer riasztás tárgyú levelet kap, amiben a K&H logója mellett a szöveg arra hívja fel a figyelmet, hogy a közelmúltban szokatlan tevékenységek vagy frissítések történtek a fiókjában, akkor semmiképpen ne kattintson az e-mailben található linkre, azonnal törölje a levelet. Fontos, hogy az e-mailben ugyan a bank hivatalos oldalának linkje olvasható, de a hiperhivatkozás valójában nem a bank felületére vezet,ezért is fontos, hogy még kíváncsiságból se kattintsunk a kiemelt szövegre.

Napjainkban nem ritka, hogy ilyen jellegű csalásokkal próbálkoznak a bűnözők, márciusban például több ezer, de akár több százezer érintettje is lehetett a csomagküldős sms-csalásnak Magyarországon. Februárban pedig új csalási módszerre hívta fel a lakosság figyelmét a Fővárosi Főügyészség, A csalók különösen az idősebbeknél próbálkoztak azzal, hogy a bíróság vagy egy végrehajtó iroda munkatársainak adták ki magukat és valamilyen tartozást kérnek számon a kiszemelt áldozattól. 

Fotó: Pexels

Kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top