nlc.hu
Szabadidő

Ítéletidő vasárnap

Lőttek a vasárnapnak: viharos szél és felhőszakadás jön

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez szombaton eljuttatott veszélyjelzése szerint zivatar és viharos szél miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Vasárnap a déli órákig főként északkeleten, keleten fordulhatnak elő a záporok mellett további zivatarok, melyeket elsősorban intenzív csapadék, és viharos széllökés kísérhet. Napközben az ország északi, északnyugati felén az északnyugati, míg másutt inkább a délnyugati szelet kísérhetik viharos széllökések, majd estére fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

(Fotó: Getty Images/Yiu Yu Hoi)

Fotó: Getty Images/Yiu Yu Hoi

A felhőszakadás veszélye miatt Budapest, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint a minimum hőmérséklet 10-16, míg a maximum hőmérséklet 20-26 Celsius-fok között, az északnyugati részeken azonban csak 15 fok körül alakul. A front érkezésével gyorsan csökken a hőmérséklet.

További híreink:

(Fotó: Yiu Yu Hoi/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top