nlc.hu
Szabadidő

Júniusban mutatja be az USA kormányzata a részletes UFO-jelentést

„Nagy” dolgok szerepelnek majd a júniusban nyilvánosságra kerülő amerikai UFO-jelentésben

A korábbi hírszerzési igazgató szerint sokkal több UFO-észlelés történik, mint ahányat nyilvánosságra hoznak.

Még Donald Trump idén januárban véget ért elnöksége alatt ratifikálta azt a törvényjavaslatot, amely a koronavírus elleni védekezés mellett, többek között az azonosítatlan repülő tárgyakkal, azaz az UFO-kkal is foglalkozott. A törvénybe iktatott javaslat kötelezi az amerikai hírszerzés és a védelmi minisztérium illetékeseit, hogy részletes jelentést állítsanak össze minden, az amerikai kormány által észlelt, azonosítatlan repülő objektumról, a jelentést pedig nyilvánosságra is kell hozni – írja a Washington Post.

John Ratcliffe, aki tavaly májustól Joe Biden elnöki beiktatásáig látta el a hírszerzési igazgató tisztségét, a Fox Newsnak nyilatkozva elárulta, hogy, ha a jelentés elkészül, abból „nagy” dolgok derülnek majd ki.

„Őszintén szólva, sokkal több UFO-észlelés történik, mint ahányat nyilvánosságra hozunk” – mondta Ratcliffe az interjú során.

A törvény szerint a jelentésben részletes elemzéseket is kell majd közölni az azonosítatlan repülő tárgyakkal kapcsolatban, a világ minden tájáról.

Júniusban hozza nyilvánosságra UFO-jelentését az amerikai kormány

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

„Akadnak esetek, amelyeket nem igazán tudunk megmagyarázni – tette hozzá Ratcliffe. – Amikor pedig ezeknek a dokumentumoknak feloldják a titkosítását, egy kicsit többet is elárulhatok erről.”

A határidő közelít, a törvény szerint ugyanis a javaslat december 27-i aláírását követően 180 nap áll a kormány rendelkezésére, hogy összeállítsák a jelentést, azaz, a dokumentumnak júniusban meg kellene jelennie.

Az UFO-kutatást többen nemzetbiztonsági érdeknek nevezték. Marco Rubio floridai szenátor azt mondta, őt személy szerint nem igazán érdeklik a földönkívüliek, az azonban igen, ha az USA valamelyik ellensége titkos technológiákat tesztel.

„Olyan objektumokról van szó, amelyeket az amerikai haditengerészet vagy légierő pilótái láttak, vagy amiket műholdak észleltek – tette hozzá John Ratcliffe. – Ezek az objektumok pedig olyan viselkedést, olyan mozgásokat mutattak, amelyeket nehéz leutánozni, vagy olyan sebességgel mozognak, amely átlépi a hangsebességet, hangrobbanást azonban nem lehetett észlelni.”

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top