nlc.hu
Szabadidő

Civil Díj szavazás

Rajtad is múlik, melyik legyen 2020 legjobb civil kezdeményezése!

Online bántalmazás, a fiatalok elvándorlása, a pandémia miatt kilátástalan helyzetbe került művészek, menhelyek támogatás nélkül maradása – a többi között ilyen problémákra keresnek megoldást programjaikkal a Civil Díj idei jelöltjei. A szavazás már elindult, légy részese te is!

2020 mindenkinek nehéz év volt, mely teljesen átrajzolta a mindennapi életünket. Sokan, sok mindent veszítettek – családtagot, állást, egzisztenciát –, és rengetegen kerültek kilátástalannak tűnő élethelyzetbe. Több civil szervezet is igyekszik a rendkívüli helyzet szülte problémákra valamiféle megoldást kínálni, ez jól látszik a Civil Díj idei jelöltjeinek programjaiból.

Szavazz az év legjobb civil szervezetére!

Fotó: NIOK Alapítvány

A Civil Díj programot a NIOK Alapítvány és a Civil Iránytű Alapítvány rendezi meg évről-évre, a program főtámogatója az Erste Bank, médiapartnere pedig az nlc. A díjat azzal a céllal hozták létre, hogy felhívja a figyelmet azokra a civil kezdeményezésekre, amelyek kiemelkedő eredményeket értek el, összefogást generáltak, változást indítottak el, különösen innovatívak, vagy jó példával szolgálnak a többi civil szervezet számára, és elkötelezett munkájuk érdemes a nagyközönség elismerésére is.

Az idei jelöltek között van például állatmenhelyek élelmezését újraszervező kezdeményezés, amire a menhelyek bezárása miatt volt szükség, színházi és zenei iparban dolgozók megsegítésére életre hívott adománygyűjtő fesztivál, illetve a járványügyi korlátozások alatt jogi segítséget és támogatást nyújtó szervezet is. De megjelennek olyan érdekérvényesítő és helyi kezdeményezések is, amelyek a biztonságos közlekedést, vagy a helyi hulladékgyűjtést tűzték ki célul.

A díjakat nyilvános pályázati szakaszt követően szakmai zsűri ítéli oda több kategóriában, és a döntőbe jutott szervezetek online szavazáson vesznek részt. A legtöbb szavazatot elért szervezet kapja a közönségdíjat.

A nyertes szervezetek oklevélben részesülnek, és megkapják a Civil Díj logó használatának jogát.

Rajtad is múlik tehát, hogy a 27 döntős szervezet közül melyik kapja a közönségdíjat idén. Olvasd el programjaikat és szavazz itt!

A Civil Díj tavalyi nyertesei:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top