nlc.hu
Szerk

Legjobb civil kezdeményezések - szavazás

2020 legjobb civil kezdeményezéseire indul közönségszavazás

Te is szavazhatsz, hogy szerinted melyik volt 2020 legkiemelkedőbb civil kezdeményezése!

Rekordmennyiségű, mintegy 130 pályázat közül választotta ki a zsűri azt a 27 szervezetet, akik továbbjutnak az idén hatodik éve működő Civil Díj különböző kategóriáiban. A szakmai kategóriákban a zsűri a tavalyi év legmenőbb, legizgalmasabb civil kezdeményezéseit díjazza, valamint minden döntős közönségszavazáson is részt vesz – 

erre itt adhatják le a voksukat az érdeklődők május 18-tól

Az idén hatodik éve zajló Civil Díj program célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a civil kezdeményezésekre, amelyek kiemelkedő eredményeket értek el, különösen innovatívak, rendkívüli összefogást generáltak, változást indítottak el, vagy „csak” jó példával szolgálnak a többi civil számára. A díjat alapító NIOK Alapítvány küldetése a hazai civil szektor megerősítése és az adományozás fejlesztése. A díj célja ezért az is, hogy minél többen megismerjék a szektor kiemelkedő kezdeményezéseit, és erősödjön a szervezetekbe vetett bizalom.

Segíts eldönteni, melyik a legkiemelkedőbb civil kezdeményezés 2020-ból (Illusztráció: Pexels.com)

Segíts eldönteni, melyik a legkiemelkedőbb civil kezdeményezés 2020-ból (Illusztráció: Pexels.com)

A tavalyi év pedig már csak a koronavírus-világjárvány alatt tapasztalt társadalmi összefogás és számtalan inspiráló program miatt is érdekes, a döntőbe jutott kezdeményezések is nagy arányban válaszoltak a kialakult járványügyi helyzetre. Van köztük állatmenhelyek élelmezését újraszervező kezdeményezés, amire a menhelyek bezárása miatt volt szükség, színházi és zenei iparban dolgozók megsegítésére életre hívott adománygyűjtő fesztivál, illetve a járványügyi korlátozások alatt jogi segítséget és támogatást nyújtó szervezet is. De megjelennek olyan érdekérvényesítő és helyi kezdeményezések is, amelyek a biztonságos közlekedést, vagy a helyi hulladékgyűjtést tűzték ki célul.

A 8 kategóriában továbbjutott 27 pályázó között található előadóművész szövetség, színház és önkormányzat együttműködése, társadalmi vállalkozás és oktatási intézmény is. A kategóriák nyerteseit neves, a nonprofit és a forprofit szektort is képviselő zsűri választja ki. A döntőbe jutott szervezetek online szavazáson vesznek részt, melyben a legtöbb szavazatot elért szervezet kapja a közönségdíjat

A Civil Díjjal kapcsolatos hírek a civildij.hu oldalon követhetőek figyelemmel. A Civil Díj főtámogatója az Erste Bank, együttműködő partnere a Civil Iránytű Alapítvány, médiapartnere az Nlc.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top