nlc.hu
Szabadidő

Utazás Mongóliába és Georgiába oltással

Két újabb országba utazhatnak a beoltott magyarok

Bár a legtöbb magyar nem arrafelé tervezi a nyaralását, Mongóliába és Georgiába is szabadon utazhatunk, ha be vagyunk oltva.
Jurta Mongóliában

Mongóliával és Georgiával is létrejött a megállapodás, így a hét végétől karantén- vagy tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak a magyarok ezekbe az országokba – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán csütörtökön délelőtt.

A megállapodás értelmében mindkét országgal kölcsönösen elismerjük egymás oltási igazolványait, és a hétvégétől életbe léptetjük a szabad utazási rendszert. Ez azt jelenti, hogy a magyar és mongol, valamint a magyar és georgiai állampolgárok egymás országai között karantén- és tesztkötelezettség nélkül, szabadon utazhatnak – mondta Szijjártó Péter.

Hozzátette: folynak az egyeztetések a többi európai országgal is. Megjegyezte: Európában Magyarország áll a legjobban az átoltottság tekintetében, „mi vagyunk a leginkább biztonságban, ezért mi tudunk a legjobban mozdulni, a többiek kevésbé”.

(MTI)

(Kiemelt kép: Pixabay/jacqueline macou)

Külföldi nyaralás 2021-ben:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top