nlc.hu
Szabadidő

Játékok is jöhetnek a Netflixre

A filmek és sorozatok mellett játékok is lehetnek a Netflixen

A streamingszolgáltató egy álláshirdetéssel árulta el magát. Ügyvezetőt keresnek a videójátékos terjeszkedés felügyeletére.

Bár a Disney+, a Prime Video, az HBO Max és az Apple TV+ is a nyomába szegődött, a Netflix egyelőre masszívan őrzi piacvezetői szerepét a streamingszolgáltatók között, és az új tervük lehet a garancia arra, hogy ezt a szerepüket megerősítsék. A filmek, realityk, sorozatok és podcastok mellé ugyanis újfajta tartalom is érkezhet a streamingszolgáltató kínálatába: a játékok. A pandémia időszaka megmutatta, hogy a számítógépes játékok iránt rendkívül megnövekedett az igény, és a Netflix ezt próbálná kihasználni, lehetőleg még azelőtt, hogy a konkurensek észbe kapnának – írja a hvg.

Netflix and Chill (fotó: Pixabay9

Netflix and Chill (Fotó: Pixabay9

A Black Mirror: Bandersnatchcsel és a You vs. Wild-dal a Netflix már kísérletezett az interaktív programozással: ezekben a produkciókban a néző választhatta meg, hogyan folytatódjon a történet. A Stranger Things és A nagy pénzrablás című sikerprodukcióikból pedig már készült számítógépes játék. A The Information értesülései szerint a Netflix játékszolgáltatása leginkább az Apple Arcade szolgáltatására hasonlít majd: lényegében olyan lenne, mint most a filmek és a sorozatok esetében, vagyis havi előfizetésért cserébe hozzáférnénk a játékkínálathoz, és nem lennének reklámok. Persze még nagyon az út elején járunk, a cél eléréséig a projekt még nagyon sokat változhat.

A Netflix mindig szolgáltat számunkra témát:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top