nlc.hu
Szabadidő

Agárdi Szilvi élete vakon

Agárdi Szilvinek mindent újra kell tanulnia, mióta elveszítette a látását

Szakember segítségével tanul közlekedni, vasalni, főzni Agárdi Szilvi, aki teljesen elveszítette a látását.
Agárdi Szilvi

Agárdi Szilvi a bal szemére sosem látott, de jobb szemével egy hónappal ezelőttig érzékelte a fényeket, alakokat, színeket. Azóta viszont teljesen elveszítette a szeme világát.

A 2012-es The Voice nagy felfedezettje már megtanult együtt élni azzal, hogy alig lát valamit, mostantól viszont még nehezebb dolga lesz. Csak segítséggel tud közlekedni, veszélynek van kitéve az utcán, de akár a saját otthonában is. Az énekeső azonban nem adja fel, szakemberhez fordult, aki felkészíti.

Ami most fog történni ve­lem, azt rehabilitációnak hívják. Rehabilitálnak, hogy megtanuljak vakon élni. Nem csak közlekedni, de vasalni, főzni is. Lesz egy oktatóm, akinek elmondom, hogy milyen útvonalon szoktam elsétálni a boltba, a munkahelyre, vagy épp edzésre

– mondta a Borsnak Agárdi Szilvi.

A tájékozódást fix pontokhoz kell majd kötnie, hogy mindig tudja merre jár, és megtanulja majd azt is, hogyan tudja kikerülni a veszélyeket. Ezeket mind a fehér botjával kell kitapintania.

Agárdi Szilvinek meg kell tanulnia azt is, hogyan utazzon a tömegközlekedési eszközökön. Gyengénlátóként szerencsére van arról emléke, milyen egy busz belseje, de vakon még nem utazott buszon. Szerencsére felismeri a kanyarokat és bukkanókat, így mindig tudja, hol járnak, és kiszámolja a megállókat. Az énekesnő nagyon elszánt, és örül, hogy párja és családja is támogatja ebben a nehéz időszakban.

(Kiemelt kép: Smagpictures.com / TV2 / press.tv2.hu)

Agárdi Szilvi az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top