nlc.hu
Szabadidő

Kezdődik a kánikula, de ma még elviselhető lesz

Kezdődik a kánikula, de ma még elviselhető maximumokkal

Akinek hiányzott a nyári meleg, most mosolyra húzhatja a száját, ugyanis most heteken át számíthatunk a harminc feletti csúcshőmérsékletekre.

A hőmérséklet csúcsértékei a mai nap folyamán ugyan még megállnak valahol 26 és 29 fok között, de már csak alig egy nap választ el minket attól, hogy tartósan beálljon a harminc fok feletti hőség. Ma a sok napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhőzet tarkítja majd az eget, északkeleten és a keleti határvidéken pedig akár még egy-egy zivatar is előfordulhat – írja a hvg.

Kezdődik az igazi nyár (fotó: Pixabay)

Kezdődik az igazi nyár (Fotó: Pixabay)

A nappali 26–29 fokról késő estére 17 és 22 fok közé esik vissza a hőmérséklet. Fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos felmelegedés miatt az időjárás-változásokra érzékenyek mégis melegfronti hatásokat érzékelhetnek. Az esetükben fejfájásra, a teljesítőképesség csökkenésére, ingerlékenységre vagy a vérnyomás változására lehet számítani.

Tippek a kánikula ellen:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top