nlc.hu
Szabadidő

Siklóernyővel repült be a stadionba a Greenpeace aktivistája

Kis híján lelőtték a mesterlövészek a stadionba berepülő siklóernyős Greenpeace-aktivistát

A mesterlövészek látták a siklóernyőn a Greenpeace feliratot, ezért nem lőtték le a stadionba berepülő aktivistát.

A foci Eb kedd esti mérkőzésén Franciaország 1-0-ra verte a németeket Münchenben. A meccsen a Greenpeace akciója okozott nem várt izgalmakat: egy siklóernyős repült be a stadionba, és a pályán landolt.

Mint kiderült, az Eb egyik főszponzora, a Volkswagen ellen tüntetett, de a 38 éves aktivista az életével játszott – írja a Telex.

Stadionban landolt a siklóernyős Greenpeace-aktivista

A stadionba berepülő siklóernyős Greenpeace-aktivista a Franciaország-Németország Európa-bajnoki futballmérkőzésen Münchenben 2021. június 15-én (Fotó: Christian Charisius/dpa via AFP)

Mint azt Joachim Herrmann bajor belügyminiszter közölte: a meccs idejére repülési tilalmat adtak ki az Allianz Arena környékére, és

a mesterlövészek csak azért nem léptek akcióba, mert észrevették a siklóernyőn a Greenpeace feliratot. Ha terrortámadásra gyanakodnak, akkor az ernyős az életével fizet.

A környezetvédő szervezet akcióját sokan kritizálták, egyebek mellett azért, mert az ernyős által leszakított darabok több nézőnek is sérülést okoztak.

A Greenpeace elnézést kért, és közölte: eredetileg nem a stadionban akartak landolni. A terv az volt, hogy átrepülnek fölötte, és ledobnak egy hatalmas labdát.

Az eset miatt a német rendőrség nyomozást indított.

Még több izgalom a foci Eb-ről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top