nlc.hu
Szabadidő

Hétvégi kánikula

Irány a vízpart! Hétvégén érkezik az első idei hőhullám

A legmagasabb hőmérséklet akár 35 fok is lehet. Másodfokú hőségriasztás lesz érvényben.

A hétvégén érkezik az idei első hőhullám – hívta fel a figyelmet időjárásunkra az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán.

Elő a napernyővel! Hétvégén érkezik az első idei hőhullám

Elő a napernyővel! Hétvégén érkezik az első idei hőhullám
(Unsplash)

Az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésük szerint pénteken túlnyomóan napos, csapadékmentes idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Hajnalban 11-20 fok várható. Délutánra 31-35 fokig melegszik a levegő.

Szombaton is sok lesz a napsütés. A Tiszántúlra esetleg besodródhat egy-egy zápor, zivatar, de másutt nem lesz csapadék. A minimumhőmérséklet 13-21 fok között valószínű. A nappali maximumok 31 és 35 fok között alakul.

Vasárnap is napos időre lehet számítani, de néhol előfordulhat zápor, zivatar. A hajnali 14-22 fokról 31-35 fok közé emelkedik a hőmérséklet – olvasható az előrejelzésben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos 2021. június 19-én (szombat) 00:00 órától június 22 (kedd) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki.

Gondoskodj bőröd védelméről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top