nlc.hu
Szabadidő

Oltás és teszt nélkül beléphetünk Horvátországba

Szabad az út Horvátországba: oltás és teszt sem kell a belépéshez

Ugyanolyan feltételekkel lehet Horvátországba beutazni, mint a járvány előtt, oltás és teszt sem kell.
Horvátország

Horvátországba június 17-től szabadon, korlátozások nélkül be lehet utazni Magyarországról, vagyis nem kell sem oltás, sem negatív teszt a belépéshez, és nincs karanténkötelezettség sem – vette észre az Utazás nyaralás info.

A Koronavirus.hr tájékoztató oldala szerint azok, akik az Európai Unióból vagy a schengeni térség országaiból érkeznek Horvátországba, és országuk rajta van a ECDC zöld listáján, ugyanolyan feltételekkel léphetnek be az országba, mint a járvány előtt.

Mivel ezen a listán Magyarország a zöld országok közé került, tegnap óta elég egy sima személyi ahhoz, hogy belépjünk Horvátországba.

Az Indexnek a külügyminisztérium megerősítette mindezt, mint írták: „június 17-től a Magyarországról Horvátországba beutazó magyar/EU-állampolgárok érvényes úti okmányok birtokában korlátozásmentesen (karantén/teszt/védettség/oltottság igazolása nélkül), szabadon beléphetnek Horvátországba”.

(Kiemelt kép: Pixabay/pixelRaw)

Horvátországi nyaralás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top