nlc.hu
Szabadidő

Magyar sláger 1990-ből

Emlékszel még rá? Ezt a magyar slágert énekelte mindenki 1990-ben!

A dal a mai napig is emlékezetes, a refrénje pedig egyenesen szállóigévé vált...
Walkman

“Angyalbőrben minden kicsit más” – így szólt az 1990-ben indult magyar military sorozat, az Angyalbőrben főcímdalának refrénje, mely mára szállóigének számít. A slágerré vált szerzeményre még azok is emlékeznek, akiknek esetleg már alig rémlik valami a vasbodányi laktanyában játszódó tévésorozat cselekményéből, esetleg úgy alakult, hogy soha, egyetlenegy részt sem láttak belőle.

A produkció zenéjét  az R-GO és a Moho Sapiens szerezte. A Szomor György által 1987-ben alapított zenekar még abban az évben megnyert egy tehetségkutató versenyt, majd 1988-ban az Interpop fesztiválon is a döntőig jutottak, ezt követően pedig a Magyar Rádióban készíthettek felvételeket. 1989-ben az Emerton-díj átadásán ismerkedtek meg Szikora Róberttel, ő juttatta el a demókazettájukat a készülő Angyalbőrben producerének, Gát Györgynek, akinek megtetszettek a dalok.

“Kaptam egy demót, és megtaláltam ezt a zenekart. Szikora Robival nagyon jóban voltam, őket mindenképp akartam, de akartam melléjük egy másik bandát is. Ez lett a Moho Sapiens, akik nagy sztárok is lettek” – mesélte erről az nlc-nek adott interjújában Gát György. A producer ugyanitt elárulta azt is, miért nem a sokkal ismertebb R-GO készítette a főcímdalt: “Robi főcímdalnak szánt nótája nem tetszett nekem. Egy főcímdalnak is megvannak a sajátosságai. Annak önjárónak kell lenni. A Robi nótái is szerepeltek a sorozatban, mert jók voltak, csak nem főcímdalnak.”

A Moho Sapiens 15 dalból álló lemeze 1990-ben jelent meg, az együttes feltűnt a sorozatban is. Bár a formáció ezt követően is létezett, az Angyalbőrben sikerét nem tudták felülmúlni. Szomor György 1993-ban szólólemezt adott ki, illetve énekes-színészként folytatta pályafutását. A csapat gitárosa, Patai Tamás 1991-ben a Republic zenekarhoz csatlakozott, melynek a mai napig is tagja.

Kíváncsi vagy, hogyan élnek ma az Angyalbőrben egykori szereplői? Kattints ide és megtudod!

Még több felejthetetlen sláger

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top