nlc.hu
Szabadidő

25-26 fokos az Adria a horvátoknál

Horvátországnál az Adria vize csak egy fokkal hidegebb a Balatonnál

25-26 fokos vízhőmérsékletre számíthat az, aki a napokban indul el a horvátországi nyaralására, vagy már eleve az országban tartózkodik.

Az elmúlt két hétben tapasztalt jó idő kellemes következménye lett Horvátországban, hogy jelentősen nőtt az Adria vizének hőmérséklete. Két hete még alig 18-20 fok körül mozgott, a napokban pedig már 25-26 fokos vizet élvezhet az, aki a horvátoknál kívánja hűteni habtestét – írja az Időkép.

Vár az Adria! (fotó: Pixabay)

Vár az Adria! (Fotó: Pixabay)

Idén először érte el a 26 fokot a vízhőmérséklet Horvátországban, ezt több ponton is mérték. Ez az érték az ilyenkor megszokottól magasabb. Mivel az értéket legalább 180 centiméter mély vízben, harminc centivel a felszín alatt mérik, egy sekély öbölben a tengervíz még ennél is melegebb lehet. A 30-37 fokos hőmérséklet déli szomszédunknál is általános, és bár ott is jön az enyhülés hétvégére, de várhatóan ez sem veti vissza a hőmérő higanyszálát 30 fok alá. Ráadásul Horvátországba már szabad a bejárás, a védettségi igazolványra is csak a visszaúton lesz szükség.

Időjárásról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top