nlc.hu
Szabadidő

Chrisitan Eriksen a nyolcaddöntő előtt

Christian Eriksen meglátogatta csapattársait

Két héttel ezelőtt a pályán állt meg a szíve dán klasszisnak.

Biztatásképpen látogatta meg a dán válogatott tagjait Christian Eriksen a Wales elleni nyolcaddöntő előtt – írja a HVG a CNN-re hivatkozva. Eriksen az Európa-bajnokság második napján a finnek elleni mérkőzésükön esett össze, mint kiderült, szívmegállással. A középpályást a gyepen kellett újraéleszteni, ám azóta jól van, már a kórházból is kiengedték.

Fotó: MTI/EPA pool/Friedemann Vogel

Fotó: MTI/EPA pool/Friedemann Vogel

„Nagyon jó érzés volt egészségesen és jó hangulatban látni. Ez a látogatás segített a srácoknak, amikor utoljára láttuk még az életéért küzdenek a pályán” – mondta a dán válogatott kapusa, Kasper Schmeichel a CNN-nek.

A 29 éves labdarúgó nem sokkal a finnek elleni mérkőzés első félidejének vége előtt esett össze a pályán, szívét defibrillátorral indították újra a helyszínen. Az orvosok tájékoztatása szerint Eriksen az újraélesztést követően körülbelül 30 másodperccel később kinyitotta a szemét. Az életmentő beavatkozás után kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát. A félbeszakadt koppenhágai mérkőzés közel két óra múlva folytatódott, és végül a finnek 1-0-ra győztek. 

Foci EB 2021: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top