nlc.hu
Szabadidő

Balaton Sound sorsa Zamárdiban

A lakosok döntik el, marad-e a Balaton Sound Zamárdiban

Kérdőívben dönthetnek majd a lakosok, maradjon-e a Balaton Sound.

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere a Sonline-nak elmondta: sikerült olyan feltételeket rögzíteni, amelyeket az első tárgyalások alakalmával megfogalmazott a település vezetése. Ha pedig tényleg sikerül közös nevezőre jutniuk, 3 évre biztosítva lesz a Balaton Sound fesztivál jövője a Balaton-parti városban.

Lehet, hogy maradhat Zamárdiban a Balaton Sound

Közönség G-Eazy (Gerald Earl Gillum) amerikai rapper koncertjén a Balaton Sound fesztiválon Zamárdiban 2019. július 7-én (Fotó: MTI / Bodnár Boglárka)

„Nekem nem hiányozna a fesztivál, de a jelenlegi helyzetben nem tehetem meg településvezetőként, hogy kétszáz millió forintos éves szintű bevételt elengedjünk. Ezért azt szeretném, ha a lakosság döntene a fesztivál sorsáról.”

Néhány hónappal ezelőtt Csákovics Gyula a 24.hu kérdésére azt mondta, hogy a település hosszabb távon „kivezeti” a fesztiválokat, így nem egyeztek bele a szigetesek öt évre szóló szerződésterveibe, és a Be My Lake fesztiválnak sem Zamárdi lesz a helyszíne.

A zamárdi fesztiválokat a helyi lakosság ugyanis nem fogadta tárt karokkal. A 2019-es önkormányzati választás kampányában az egyik legfontosabb helyi üggyé vált a tömegrendezvények kérdése. Csákovics már az újraválasztása előtt a fesztiválok visszaszorítása mellett foglalt állást, és az is kijelentette, hogy növelni kell a rendezvények bérleti díját.

Fesztiválok a koronavírus után

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top