nlc.hu
Szabadidő

Zavarbaejtő Twitter-poszt állítja párhuzamba Mark Hamillt és a molylepkéket

Amire ma szükséged van: így nézne ki Mark Hamill különféle molylepkék formájában

Ne kérdezd, mire jó, kinek áll érdekében, vagy egyszerűen azt, hogy miért? Csak nézz és gyönyörködj!

Az internet, a sötét zugokat leszámítva egy csodálatos hely, ahol szárnyalhat a kreativitás és a legelborultabb, jó értelemben legevetemültebb ötletnek is van gazdája, vagy ha nincs, akkor majd lesz. Gondolok itt arra, hogy nem egy példát láttunk már, amikor valaki csak úgy belekiabálta az internetbe, hogy mi jutott épp eszébe, valaki más pedig időt és energiát nem kímélve megvalósította az elképzelést, legyen szó rajzról, animációról, vagy épp zenéről.

Eklatáns példaként helyezzük el emitt az alábbi fantasztikus funknótát, amelynek eredettörténete a következő: valaki meglátott az interneten egy elsüllyedt templomot ábrázoló fotót, amit az angol nyelvben underwater temple-ként emlegetnek. Ezután valaki melléhelyezett egy víz alatt meditáló férfit, akit hamar vízalatti szerzetesnek (underwater monk) titulált egy kommentelő. Innen már csak egy lépés volt, hogy valaki versbe faragja ezt a két kifejezést, majd további egy és már meg is született a zenei aláfestés, amely tagadhatatlanul az elmúlt évek egyik legjobb számát eredményezte. 

Ennyit az internet kreatív energiáiról, amelyek talán megmagyarázzák, miért jöhetett létre például az az Instagram-oldal, ahol a kosárlabdázó szupersztár LeBron James Instagram-fotóit alakítja egy vállalkozó kedvű grafikus zsiráfokká. Érdemes összehasonlítani a sportoló hivatalos Instagramját a LeRaffe James oldal posztjaival, lélegzetelállító, hogy mennyi munkát beletesz valaki egy ilyen faék egyszerűségű poénba. 

A hosszas felvezetésre pedig azért volt szükség, mert újabb tehetséges “művésszel” gyarapodott az internet szent őrültjeinek panteonja. Egy Amanda nevű twitterezőről van szó, aki ki tudja, milyen indíttatásból olyan fotópárokat gyűjtött össze, amelyeken a Csillagok háborúja filmekkel egy csapásra világsztárrá váló Mark Hamill látható különböző ruhákban, mellette pedig az adott öltözékhez színben-stílusban passzoló molylepkék fotói sorjáznak. Ez itt a kezdőposzt:

Ami ilyenekkel folytatódik:

Vagy például ilyenekkel:

De ez is megér egy misét:

Tanulság nincs, szerkesztőségileg tisztelgünk Amanda kreatív elméje előtt. A poén egyébként magának a Luke Skywalkert alakító Hamillnek is megtetszett, hivatalos Twitterén ugyanis ő maga is megosztotta a parádés gyűjtést. 

Még több internet az nlc-n:

Mark Hamill színes molylepkék formájában tarolja le a twittert

Mark Hamill a legutóbbi Star Wars film premierjén (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top