nlc.hu
Szabadidő

Harmadfokú figyelmeztetés a hőség miatt

Időjárás: tovább tombol a kánikula, harmadfokú figyelmeztetést is kiadtak a hőség miatt

Nem sok jót tartogat az időjárás a következő napokra, marad a durva hőség, legfeljebb egy-egy zápor, esetleg zivatar hozhat átmeneti enyhülést.

Kedden hajnalban többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég, azonban az északi, északkeleti tájakon több felhő maradhat, itt az éjszaka második feléig további záporok, zivatarok kialakulhatnak. Időnként megélénkülhet a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 23 fok között alakul – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Napközben fátyolfelhők szűrik a sok napsütést, de emellett gomolyfelhők is képződnek, azonban csak helyenként fordulhat elő főként az északnyugati, északi megyékben zápor, egy-egy zivatar. Többfelé erős lesz a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 37 fok között várható.

A hőség miatt az egész országra figyelmeztetést adtak ki keddre, több megyében másodfokú, Csongrád-Csanád és Békés megyében pedig harmadfokú a jelzés. 

Időjárás: tovább tombol a kánikula, harmadfokú figyelmeztetést is kiadtak a hőség miatt

Szerdán sok napsütésre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A délnyugati szél időnként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. Este a Kisalföldön északnyugatira fordul a szél. A minimumhőmérséklet 15 és 23, a maximum 32 és 38 fok között alakul.

Csütörtökön túlnyomóan derült vagy gyengén gomolyfelhős, napos időre van kilátás, legfeljebb egy-egy zápor, esetleg zivatar fordulhat elő. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 23, a csúcshőmérséklet 32, 38 fok között valószínű.

(Kiemelt kép: MTI/AP/Darko Vojinovic)

Hőség az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top