nlc.hu
Szabadidő

Elajándékozza az esküvők után maradt virágokat

Ez a lány összeszedi a rengeteg virágot az esküvők után, majd kórházban fekvő betegeknek ajándékozza őket

Az amerikai Eleanor Love megtalálta a megoldást arra, mi legyen a sorsa annak a rengeteg virágdekorációnak, amit egy esküvőnél felhasználnak, majd utána kikukáznak.

Az esküvőkhöz rendszerint rengeteg virágdekorációt használnak fel a szervezők, és az a szomorú helyzet, hogy ezek többsége másnap általában egyenesen a kukában landol. Ez bántotta a szemét az orvosi egyetemen végzett Eleanor Love-nak, aki megpróbált hasznos és értelmes megoldást találni a problémára. Esküvőszervezőkkel és esküvőhelyszínekkel vette fel a kapcsolatot, és megbeszélte velük, hogy az esemény után jön, összeszedi a gyönyörű virágdekorációt, majd kórházakba szállítja, és az ott fekvő betegeknek ajándékozza őket az ágyuk mellé – írja a mymodernmet.

Eleanor (balról a harmadik) és a Simple Sunflower önkénetesei (fotó: Facebook)

Eleanor (jobbról a második) és a Simple Sunflower önkénetesei (Fotó: Facebook)

Love céget is alapított e célból: a Simple Sunflower keretében önkéntesekkel dolgozik együtt, hogy összeszedje, újraalkossa majd továbbajándékozza a virágokat azoknak, akiknek jól jön, ha egy kicsit felvidítják őket. Főképp diákok, az egyetemi ismerősei, virágárusok dolgoznak nála önkéntesként azon, hogy másokat boldoggá tegyenek. A virágajándékozásnak van haszna: az öröm ugyanis csökkenti a vérnyomást és a stresszt, eltereli a figyelmet a fájdalmakról, így gyorsabbá teheti a felépülést.

Újrahasznosítják a virágokat, amiket amúgy kidobnának (fotó: Facebook)

Újrahasznosítják a virágokat, amiket amúgy kidobnának (Fotó: Facebook)

A Simple Sunflower mindig eszembe juttatja, hogy az emberség szerepét a gyógyászatban, hiszen minden diagnózis vagy gyógykezelés mögött egy ember rejtőzik

– magyarázza Eleanor, aki a cége mellett továbbra is dolgozik orvosként, és úgy gondolja, hogy ez a két tevékenysége jól kiegészíti egymást.

Könnyed hírek kánikulához:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top