nlc.hu
Szabadidő

Kutat akart ásni,, helyette óriási gyémántrögre lelt

Csak egy kutat akart ásni, de egy hatalmas gyémántrögre bukkant

A kő súlya 510 kilogramm, összesen 2,5 millió karátos, és a Serendipity zafír (Szerencsés zafír) nevet kapta.
gyémánt

Az ATV írta meg annak a Sri Lanka-i férfinak a történeté, akinek a házában kutat ásta, de víz helyett egy 30 milliárd forintot érő drágakőtömbre bukkantak, ami mintegy 100 millió dollárt (30 milliárd forintot) ér.

A halványkék kő a Srí Lanka déli részén fekvő Ratnapurában került elő. A kő súlya 510 kilogramm, összesen 2,5 millió karátos, és a Serendipity zafír (Szerencsés zafír) nevet kapta.

A kő gazdája azt is elmondta, hogy szinte “belebotlott ebbe a hatalmas példányba”, amikor a munkások közölték vele, hogy ritka kőzetre bukkantak. A leletről kiderült, hogy valójában sár és agyagtömbbe ágyazott zafír. A hitelesítés nem ment gyorsan, a hatóságoknak több mint egy évbe telt,, miután hónapokig tisztították a követ a sártól és más szennyeződésektől, hogy megállapítsák, tényleg az, aminek látszik. A tisztítás során több kiváló minőségű csillagzafír is kivált a tömbből. A szakértők még nem határozták meg, hogy a klaszterben lévő drágakövek közül hány kiváló minőségű.

Fotó:Pexels

(24.hu)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top