nlc.hu
Szabadidő

Az Ovizsaru felnőtt szereplői akkor és most

Az Ovizsaru felnőtt szereplői akkor és most

Bár már harminc év telt el az Ovizsaru bemutatása óta, és voltak a filmnek szereplői, akik már a bemutatás idején sem számítottak fiatalnak, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy még mindannyian köztünk vannak, így megmutathatjuk, mennyit változtak az elmúlt három évtized során.

Arnold Schwarzenegger (Richard Kimble)

Nehéz elhinni, de az osztrák tölgy már 74 éves, és még a negyvenes éveiben járt, amikor elment óvodai alkalmazottnak. Azóta Arnold Schwarzenegger már több életet is megélt: a Terminátor-filmekkel csúcsra járatta Hollywoodot, majd elment államot kormányozni, aztán újra színészkedni kezdett, hogy végül a fenntarthatóság és környezetvédelem új bajnokaként mindenhol biciklivel közlekedjen.

(Kattints a képre, hogy nyíljon a galéria a legfrissebb képért!)

Penelope Ann Miller (Joyce)

A kilencvenes évek elején érezhető volt, hogy Penelope Ann Millert Hollywood a következő nagy sztárnak szánja: rövid időn belül játszott Robin Williams, Robert De Niro, Al Pacino, Robert Downey Jr. és persze Schwarzenegger oldalán, de a nagy áttörés elmaradt, ő pedig egyike lett az álomgyár megbízható karakterszínészeinek, aki máig megállás nélkül dolgozik, de a munkáira már nem vetül akkora reflektorfény. Férjétől, James Patrick Hugginstól két lánya született.

(Kattints a képre, hogy nyíljon a galéria a legfrissebb képért!)

Pamela Reed (Phoebe)

A Kimble gyenge gyomrú társát, a gyerekek nyelvén értő Phoebe-t alakító Pamela Reed már 72 éves, és egy gyönyörű kislány boldog nagymamája. Férjével 1988 óta együtt vannak, és két örökbefogadott gyermek mellett találták meg a boldogságot. Az Ovizsaru máig a legismertebb filmszerepe, de a tévében láthattuk a Jericho és a Városfejlesztési osztály című sorozatokban is. Az igazi terepe azonban a színház, leginkább a színpad deszkáin állva érzi otthon magát.

(Kattints a képre, hogy nyíljon a galéria a legfrissebb képért!)

Linda Hunt (Miss Schlowski)

Az óvoda kis növésű igazgatóját alakító Linda Huntnál még gyerekkorában állapították meg, hogy nem működnek jól a növekedési hormonjai, ezért is állt meg a növésben 145 centinél. Hunt volt az első olyan színész, akit olyan szerepért jelöltek Oscarra, ahol egy ellenkező nemű karaktert játszott: A veszélyes élet évében ugyanis fiút alakított. A 76 éves, nagy állatbarát színésznő régóta házas, és a karrierje másodvirágzását az NCIS: Los Angeles című sorozatban találta meg. Pár éve súlyos autóbalesetet szenvedett, és emiatt egy évre kimaradt a sorozatból.

(Kattints a képre, hogy nyíljon a galéria a legfrissebb képért!)

Richard Tyson (Crisp)

A film rosszfiúját játszó Richard Tyson a keményen dolgozó, de nagyrészt apró szerepeket kapó színészek iskolapéldája. A rengeteg munkán kívül sokáig a nyilvánosság előtt sok érdekesség nem történt vele, de úgy fest, a 2017-es válása után megzuhant, ugyanis nem sokkal később részeg utcai zaklatásért tartóztatták le, 2019-ben pedig vádat emeltek ellene betörésért, így nem tűnik úgy, hogy minden rendben lenne vele. A balhéi mellett folyamatosan dolgozik.

(Kattints a képre, hogy nyíljon a galéria a legfrissebb képért!)

Carroll Baker (Eleanor Crisp)

Carroll Baker már az Ovizsaru premierje idején is hatvanéves volt, ma pedig már túl van a kilencvenen. Régi hollywoodi díva, aki még James Deannel (!) szerepelt együtt Az óriás című filmben. A filmstúdiók az új Marilyn Monroe-t látták meg benne, ennek az elvárásnak nem tudott megfelelni, viszont végigdolgozta az életét. Háromszor házasodott, a másodikból két gyereke született, utolsó férje pedig 2007-ben hunyt el. 2003-ban, ötven aktív év után vonult vissza a színészkedéstől, most könyveket, például krimiket ír. Pár hete kissé botrányos interjút adott a Hollywood Reporternek, és innen tudhatjuk, hogy kilencvenévesen is jól van.

(Kattints a képre, hogy nyíljon a galéria a legfrissebb képért!)

Akkor és most az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top