nlc.hu
Szabadidő

Galambos Lajos segítette a nyomozókat

Galambos Lajos 200 milliós csalási ügybe keveredett, de nem ő a vádlott

Az elejétől fogva tevékenyen segítette a nyomozók munkáját.

Azt írja a Bors, hogy Galambos Lajos leleplezett egy bűnbandát, amelynek tagjai 200 millió forintot kértek tőle annak érdekében, hogy enyhe ítéletet kapjon az ellene folyó eljárásban. A cikk szerint a Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatást adott ki arról (itt olvasható), hogy letartoztattak egy ügyvédet és két társát, akik ellen befolyással való üzérkedés miatt nyomoznak.

Galambos Lajos leleplezett egy csalót (Fotó: dfp)

Galambos Lajos leleplezett egy csalót (Fotó: dfp)

A gyanú szerint 2021 júniusában személyes találkozóra hívtak egy büntetőeljárás hatálya alatt álló személyt, akinek 200 millió forintért cserébe azt ígérték, a főügyészhez kötődő szoros kapcsolatuk révén elintézik, hogy kedvező ítélet szülessen az eljárásban. A Ripost azt írja, hogy a megkeresett illető nem más, mint Galambos Lajos, aki ellen immár hét éve folyik eljárás közműlopás gyanújával, ítéletet legközelebb ősszel hozhatnak. A zenész ügyvédje a lapnak megerősítette, hogy valóban ügyfele az, aki segített kézre keríteni az elkövetőket. „Valóban Galambos Lajos a sértettje ennek a bűncselekménynek. Egy társaság megkereste ügyfelemet azzal, hogy komoly kapcsolatban állnak a legfőbb ügyésszel, ami persze nem igaz. Ugyanakkor azt ígérték, hogy 200 millió forint ellenében segítenek felmentő, vagy nagyon enyhe ítéletet elérni a még most is folyó eljárásban – mondta a lapnak dr. Fröhlich Krisztián, és hozzátette, hogy Galambos Lajosnak része volt a társaság kézre kerítésében. – Felvette a kapcsolatot a Központi Nyomozó Főügyészséggel és a Nemzeti Védelmi Szolgálattal annak érdekében, hogy a nyilvánvaló bűncselekmény felderítésre kerüljön. Ügyfelem végig tevékenyen segítette a nyomozóhatóságok munkáját.”

Bűnügyek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top