nlc.hu
Szabadidő

Tűzijáték 2021

Videó: ilyen volt a gigantikus 2021-es tűzijáték Budapesten

Nézd újra a teljes 2021-es budapesti tűzijátékot.

Minden eddiginél nagyobb, gigantikus tűzijáték volt idén az augusztus 20-i államalapítás ünnepe alkalmából Budapesten. A 34 perces tűzijáték alatt több mint 40 ezer rakétát lőttek fel, az eddigieknél nyolcszor-kilencszer többet.

A rakétákat mintegy 4,3 kilométer hosszan, a Margit híd és a Petőfi híd között, a Duna mindkét oldalán, valamint 14 uszályról, és 65 pontonról lőtték fel. Számos rakparti épületet megvilágítottak fényfestéssel, és 100 drónnal a keresztet is megjelenítették a levegőben.

Tűzijáték 2021

Tűzijáték a Duna felett Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján 2021. augusztus 20-án (Fotó: MTI / Lakatos Péter)

Ha lemaradtál a látványos 2021-es tűzijátékról, vagy csak újra megnéznéd, akkor a videót ide kattintva elérheted az eseményt élőben közvetítő Duna TV Facebook-oldalán.

Az augusztus 20-ai rendezvények biztonságosan és sikeresen véget értek – közölte Kovács Zoltán, a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője pénteken késő este a Facebook-oldalán.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azt írta: minden idők legnagyobb Szent István-napi ünnepségsorozatának egyik fénypontját, a tűzijátékot a rendelkezésre álló adatok alapján több mint 700 ezren nézték meg a fővárosban, és a következő két nap programjaira is további sok tízezer látogatót várnak.

(nlc/MTI)

Tűzijáték 2021:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top