nlc.hu
Szabadidő

Nicole Ari Parker: ő lehet az új Samantha

Szex és New York: Ő lesz az új Samantha, de ki is valójában Nicole Ari Parker?

Ugyan Samantha Jones nem tűnik fel a folytatásban, ugyanúgy négy New York-i barátnő történetét követhetjük majd a híres sorozat folytatásában, Kim Catrall helyére ugyanis egy új színésznő lépett, Nicole Ari Parker. Hogy az általa játszott karakter valóban az új Samantha vagy sem, azt pedig hamarosan mindenki maga döntheti el.

A Szex és New York rajongói már vágják a centit, készül a népszerű sorozat, illetve az az alapján készült két film folytatása, ami az And just like that… címet viseli. Az utóbbi hónapokban rengeteg részlet kiderült az új epizódokról, például, hogy lesznek új karakterek, és hogy a négy barátnő közül csak három tér vissza, Kim Catrallt nem látjuk viszont Samantha Jonesként. A napokban pedig arra is fény derült, ki lehet az utódja: a Daily Mail értesülései szerint  Nicole Ari Parker ugrik majd be a helyére, persze nem mint új Samantha, hanem ő az egyike az új karaktereknek.

Az 50 éves színésznő Lisa Todd Wexleyt alakítja majd, Carrie Bradshaw legjobb barátnőjét, aki három gyermek édesanyja és dokumentumfilmesként dolgozik. „Mindenki azt mondja, hogy Samanthát nem lehet pótolni, de Nicole karaktere betölti majd azt az űrt, amit ez a karakter hagyott maga után, sok mindenben hasonlítanak, ő sem fél kimondani, amit gondol, nem fél vállalni a véleményét, határozott, mind a hálószobában, mind azon kívül” – mesélte egy bennfentes a Daily Mailnek. Hogy a “bennfentes” információi mennyire helytállóak, az hamarosan kiderül, várhatóan még idén bemutatják a tíz új epizódot. 

Nem most kezdte a szakmát

Van, ahol az írták, hogy ez a szerep lesz majd, ami az igazi sztárok közé emeli, ami elhozza számára a világhírt, miközben Nicole Ari Parker nem most kezdte a szakmát. Parker 1970. október 10-én született Baltimore-ban, édesapja a mai napig fogorvosként praktizál, édesanyja pedig szintén az egészségügyben dolgozott. Lányukat előbb Montessori-iskolába járatták, majd egy lányiskolába került.

Az, hogy az előadóművészet lesz a jövője, már a középiskolában kiderült, egy állami versenyen elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat. Ezután egy balett-társulat tagja lett, illetve felvételt nyert a New York-i Egyetemre, ahol először angol és újságírás szakon tanult, majd úgy döntött, szeretne átiratkozni dráma szakra. Előtte persze engedélyt kért szüleitől, és édesapja szavai a mai napig a fülében csengenek, a férfi azt mondta, támogatni fogja, amennyiben azt látja, hogy tényleg ezt akarja csinálni, és akkor sem adja fel, amikor elbukik. 

Miután megszerezte diplomáját, filmekben, televíziós sorozatokban is szerepelt, feltűnt például az 1997-es Boogie Nightsban, és az alakításért 1998-ban Screen Actors Guild-díjra is jelölték. Az igazi fordulópontot az öt évadon át futó, Soul Food című sorozat jelentette, egyrészt azért, mert televíziós történelmet írtak vele, az elsők között volt azon főműsoridőben vetített drámai sorozatok közül, amikben afroamerikai karakterek voltak a főszereplők, másrészt azért, mert itt ismerte meg későbbi férjét, illetve több jelölést is kapott a sorozatban nyújtott alakításáért, igaz, ezeket sosem sikerült díjra váltania. 

Felkérések viszont továbbra is érkeztek, és nemcsak filmes és televíziós körökből, több ismert színésznő után ő alakíthatta Blanche DuBois-t A vágy villamosa című darabban a Broadwayn. Így nyilatkozott erről 2012-ben a New York Timesnak: „41 éves vagyok, mégis úgy kezelnek mintha kislány lennék, mintha ez lenne az első alkalom számomra, de azért imádom. Nem először állok színpadon, de mégis ez egy új tapasztalat számomra.” Nicole Ari Parker azért a továbbiakban is inkább a kamera előtt, és a nem a világot jelentő deszkákon szerepelt, rendszeres szereplője például a Bűnös Chicago (Chicago P.D. ) és Empire című sorozatoknak.

Nicole Ari Parker
Megnézem
Összes kép (7)

Amikor nem forog a kamera

Nicole Ari Parker első házassága nem volt hosszú életű, 2001 elején tartották meg esküvőjüket Joseph Falascával, és még abban az évben el is váltak, de úgy tűnik, Boris Kodjoe, az osztrák születésű modell és színész személyében megtalálta igazi társát. Ahogyan írtuk, a színésznő a Soul Food forgatásán ismerkedett össze második férjével, és később a Second Time Around című sorozatban is együtt játszhattak. Néhány hónappal azután, hogy Parker életet adott első gyermeküknek, Sophie-nak 2005 májusában örök hűséget fogadtak egymásnak a németországi Gundelfingenben, 2006 októberében pedig újabb taggal bővült a család, megszületett a pár kisfia, Nicolas. Ez az időszak nem volt könnyű számukra, Sophie ugyanis nyitott gerinccel született, a színésznő pedig nyíltan mesélt a szülés utáni depresszióval folytatott küzdelméről. 

Parker és férje később létrehozott egy alapítványt (ennek előbb Sophie’s Voice Foundation, majd The Kodjoe Family Foundation lett a neve), hogy támogatni tudják a nyitott gerinccel született gyermekeket és családjaikat. És ugyan az orvosok azt mondták, Sophie bizonyos dolgokra valószínűleg nem lesz képes a fejlődési rendellensége miatt, a szülei nem hagyták, hogy ez bármiben is korlátozza őt, és amikor például balettozni kezdett, küldtek egy fotót az orvosnak, aki azt mondta, a kislány nem fog tudni táncolni. „Amikor már megvan a kellő gyakorlatod abban, hogyan kell gondoskodni a gyermekedről, rájössz, hogy valójában a javadat szolgálja a helyzet, mert szembesülsz azzal, hogy a legnagyobb kihívásokkal is meg tudsz birkózni. A legnehezebb az, hogy ne aggódj a jövő miatt, hogy higgy abban, hogy akkor is minden rendben lesz, ha nem vigyáz rá anyu és apu” – nyilatkozta egy interjúban Parker.  Sophie most már 15 éves, és ugyan hosszú volt az út, köszöni szépen, jól van.

Nicole Ari Parker
Megnézem
Összes kép (3)

Egy másik beszélgetésben szóba került az is, hogy ha már mindkét szülő színész, támogatják-e azt, hogy Sophie és Nicolas is ezt a pályát válassza. „Nem, negyvenéves korára rájön az ember, hogy ez a világ nem a művészetről, hanem az üzletről szól. Bár járnak színjátszó táborba, mert szerintem a színészet csodálatos dolog, de nem szeretném, ha találkoznának az üzleti oldalával….Az életük eddig elég könnyű volt. Utálnám, ha Sophie elmenne egy meghallgatásra, és nemet mondanának neki, mert nem elég csinos, vagy ilyesmi.”

A színésznőnek egyébként még élénken él emlékezetében az első alkalom, amikor igazán rosszul esett neki, hogy nem őt választották egy szerepre. Egy televíziós műsorról volt szó. “Amikor kijöttem a meghallgatásról, azt hittem, enyém a szerep. Ahogy visszaértem a hotelszobába, jött a telefonon, hogy egy másik lány kapta meg. Nem számít, mennyire vagy csinos vagy tehetséges, csak az, hogy tetszel-e annak az öt embernek, akik elé odaállsz abban a szobában.”

Ha akkor, abban a szobában nem is látták meg benne azt a szükséges pluszt, másoknak sikerült. „Nemcsak, hogy tudja a szakmát, de olyan valós problémákkal is megküzdött, mint egy beteg gyermek ápolása. Azért ő az egyik legnépszerűbb színésznő Hollywoodban, mert segít másokon, és jóval a Black Lives Matter mozgalom előtt is így tett, egy erős nő, aki kiáll a kisebbségekért. Mindenki nagyon örül, hogy megkapta ezt a szerepet, ami mindent megváltoztathat, pedig Hollywoodban általában nem szoktak szépeket mondani más színészekről. De Nicole joggal kapta meg ezt a lehetőséget, kiérdemelte ezt a szerepet” – idézett a Daily Mail a nevét nem vállaló bennfentest, akinek korábban már volt lehetősége együtt dolgozni vele.

Nicole Ari Parkerről azt is tudni érdemes, hogy üzletasszonyként is kipróbálta magát, 2011-ben rukkolt elő egy fejpánt ötletével, ami – állítása szerint – segít abban, hogy senkinek ne kelljen a frizurája miatt aggódni testedzés közben, és ami végül óriási siker lett. „Ha van egy ötleted, ne félj kérdezni. Sokkal többet tudsz, mint gondolnád, az ösztöneid segítenek majd. A megérzéseid néha sokkal okosabb dolgokat súgnak mint az eszed” – nyilatkozta egyszer.

Nicole Ari Parker

Nicole Ari Parker az And Just Like That… forgatásán 2021 júliusában. (Fotó: Gotham/GC Images)

Még több Szex és New York:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top