nlc.hu
Szabadidő

Pálos Péter és Illés Fanni aranyérme a paralimpián

Tokiói paralimpia: Pálos Péter asztaliteniszező és Illés Fanni úszó is aranyérmes

Paralimpiai bajnok lett Tokióban Pálos Péter asztaliteniszező és Illés Fanni úszó.

Aranyérmet nyert vasárnap az asztaliteniszező Pálos Péter az S11-es kategóriában a tokiói paralimpián. 

A Londonban győztes, öt éve, Rio de Janeiróban harmadik helyezett magyar játékos – aki enyhe értelmi fogyatékossággal született – a vasárnapi fináléban az előző paralimpia ezüstérmesével, az ausztrál Samuel Philip von Einemmel küzdött az aranyéremért. 

Pálos a döntőben kétszer is szetthátrányból egyenlített, s végül 3-2-re győzött, ezzel a magyar asztaliteniszező 2012 után újra paralimpiai bajnok lett.

Pálos Péter

Pálos Péter az elődöntőben a 2021-re halasztott 2020-as tokiói paralimpián a Tokiói Fõvárosi Sportcsarnokban 2021. augusztus 28-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A BVSC-Zugló két nap múlva 36. születésnapját ünneplő játékosa, Pálos a magyar küldöttség ötödik érmét szerezte.

Illés Fanni is aranyérmes

Nem sokkal később jött a hír, hogy aranyérmet nyert Illés Fanni 100 méteres mellúszásban a tokiói paralimpia vasárnapi versenynapján.

Az S4-es kategória magyar indulója a nevezési idők és a papírforma alapján a szám legnagyobb esélyesének számított, ennek megfelelően már az előfutamból is a legjobb idővel, 1:44.68 perccel jutott tovább.

Az esti döntőben így a négyes pályán versenyzett a 2019-es év világbajnoka, és bár 50 méternél még második volt, végül 1.44.41 perccel fölényesen győzött.

A Vasas 29 éves úszója a magyar küldöttség hatodik érmét, a harmadik aranyát szerezte.

(MTI)

Tokiói paralimpia az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top