nlc.hu
Életmód

Veres Amarilla aranyérmes párbajtőrben

Tokiói paralimpia: Veres Amarilla aranyérmet nyert párbajtőrben

A magyar sportoló hátrányból fordítva nyert a döntőben.

Veres Amarilla aranyérmet nyert a kerekesszékes vívók párbajtőr versenyében csütörtökön a tokiói paralimpián.

A nők A kategóriás küzdelmében Veres a csoportjából simán jutott tovább négy győzelemmel és egy vereséggel, ezzel együtt a 16 fős mezőny hiányos 16-os tábláján így is vívnia kellett. Ott előbb az amerikai Shelby Jensent fölényesen, 15-5-re verte, majd az orosz Alena Jevdokimovát nagy küzdelemben 15-13-ra múlta felül. A fináléért taktikus vívással győzte le, ugyancsak 15-13-ra a kínai Csing Pient, a döntőben pedig egy másik kínai vívóval, Zsung Csinggel mérkőzött, és hátrányból fordítva 15-12-re nyert. A magyarok közül korábban csak Szekeres Pál tudott győzni kerekesszékes vívásban paralimpián, írja az MTI.

Veres Amarilla a magyar küldöttség második érmét szerezte Tokióban az után, hogy szerdán Konkoly Zsófia  második lett 400 méteres gyorsúszásban.

Veres Amarilla

Veres Amarilla az Alena Jevdokimova, az Orosz Paralimpiai Csapat tagja elleni asszó közben a kerekesszékes vívás A. kategóriájának párbajtőr egyéni versenyének negyeddöntőjében a tokiói paralimpián. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top