nlc.hu
Szabadidő

Pride zászlóra esküdtek fel a diákok

Vizsgálat indul egy amerikai tanár ellen, mert a diákjai a Pride zászlóra esküdtek fel

Mivel nem volt amerikai zászló, azt javasolta, hogy a diákok inkább annak fogadjanak hűséget.
pride, zászló, LMBTQ

Kivizsgálják Mrs. Gillingsworth ügyét, aki arra bátorította a diákokat, hogy tegyenek hűségesküt a Pride zászlónak.

A tanárnő egyszer csak viták középpontjában találta magát, miután megosztotta a videót a TikTok-on.

A videóban az Oregon megyében élő tanárnő elmagyarázza, hogy bár a diákok mindennap elmondják a hűségesküt, jelenleg nincs amerikai zászló az osztályteremben, mert a járvány ideje alatt eltette valahová, és azóta nem találja. A tanárnő rámutatott, hogy valójában van zászló a teremben – egy Pride-zászló. Mivel nem volt amerikai zászló, azt javasolta, hogy a diákok inkább annak fogadjanak hűséget.

A videó nagy port vert, és odáig jutott az ügy, hogy Gillingsworth által megosztott videót azóta törölték, akárcsak az egész TikTok-fiókját. A Libs of TikTok Twitter-oldala azonban újra megosztotta a videót, ami miatt többen felvették a kapcsolatot az iskolával. A  Back Bay High School igazgatója, Mike Wagner a következőket írta válaszul: „Tudomásunk van az esetről, és nyomozunk. Bár nem beszélünk az alkalmazottakkal kapcsolatos ügyekről, annyit elmondhatunk, hogy a nemzetünk zászlaja iránti tisztelet tanúsítása olyan érték, amelyet a diákjainkba oltunk, és amelyet elvárunk az alkalmazottainktól. Az ilyen ügyeket komolyan vesszük, és foglalkozunk vele” – írták az e-mailben.

Fotó: Pexels

Még több hír az nlc-n

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top