nlc.hu
Szabadidő

Ráktúlélő férfi nyerte meg a fitneszversenyt

Inspiráló példa lett a ráktúlélő férfi, aki megnyerte a fitneszversenyt

Miután megkapta a kemoterápiát, a férfi benevezett egy fitneszkihívásra, amit meg is nyert.
Seth Marcus

Seth Marcus vállalkozót, a The MindMill podcast létrehozóját és házigazdáját 2019-ben Hodgkin-limfómával diagnosztizálták.

A betegség az egész emésztőrendszerét megtámadta, ezért mesterséges úton kellett táplálni. Hosszabb-rövidebb időre rendszeresen be kellett feküdnie a kórházba, nagy fájdalmai voltak, és egy hónap alatt 15 kilót fogyott. Ezt követően, amikor az emésztőrendszere jobb állapotba került, kemoterápiát kapott, ami 2020 júliusáig tartott.

A férfi visszanyerte az egészségét, de fizikailag csak árnyéka volt önmagának, és ezen szeretett volna változtatni. Elhatározta, hogy egy barátjával együtt bevállalják az Onnit 6 nevű, hathetes fitneszversenyt, amit végül Seth meg is nyert, és hatezer dollár ütötte a markát. A pénzt édesanyjának adta, hogy így köszönje meg neki a gondoskodást.

Seth Marcus azt mondja, a rendszeres mozgás és étrend hatására visszanyerte a testsúlyát és az erejét, jól érzi magát a bőrében. Úgy néz ki, a rákot is sikerült legyőznie, jelenleg már csak kontrollra kell visszajárnia az orvoshoz.

(GMA)

(Kiemelt kép: YouTube/Seth Marcus)

Tippek életmódváltáshoz:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top