nlc.hu
Szabadidő

Peruban terjed a koronavírus

Peruban már a mű variáns terjed

A mű a görög ábécé tizenkettedik betűje. A delta csak a negyedik.

Az MTI szerint a perui egészségügyi intézet szombaton közölte, hogy 86 esetet regisztrált a koronavírus nevű variánsából az ország 14 régiójában, miközben továbbra is a gamma variáns vezeti a fertőzöttségi listát. Lely Solari, az egészségügyi intézet járványügyi szakértője elmondta, hogy a nevű variáns egyelőre nem terjed gyorsan, és Peruban továbbra is a koronavírus gamma, lambda és delta variánsa a leggyakoribb.

A Machu Picchu Peruban/ Fotó: Pixabay

A Machu Picchu Peruban/ Fotó: Pixabay

A szakértő felhívta a figyelmet, hogy a mű variáns 39 országban van jelen, és különös figyelmet szentelnek neki, mert jelentős szerepe volt abban, hogy Kolumbiában berobbant a járvány második hulláma.

Solari megjegyezte, hogy egyelőre nincsenek olyan tanulmányok, amelyek igazolnák, hogy a koronavírusnak ez a változata könnyebben terjedne vagy súlyosabb megbetegedéshez vezetne. Peruban egyelőre egyetlen ember vesztette életét a nevű variáns miatt, az illető pedig nem is volt beoltva koronavírus ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top