nlc.hu
Szabadidő

Lecsapott a hatóság az illegális érdi állatkertre

Vád alá helyezték az illegálisan oroszlánokat is tartó érdi férfit

Az Érdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki a hatóság tiltása ellenére Érden egy veszélyes állatokkal teli magánállatkertet tartott fenn.

Oroszlánokat, pumákat, tarajos sült, sarki rókákat és egyéb állatokat tartott illegálisan egy érdi férfi. Ezek közül több is veszélyes, és természetvédelmi szempontból is jelentős állatfajok közé tartozik. Az ingatlanon már 2017-ben ellenőrzést tartottak, és a szükséges engedélyek hiánya miatt lezáratták, és a hivatal elkobozta az ott élő állatokat. Egy évvel később a férfi állatsimogató engedélyeztetése miatt kért hatósági állásfoglalást, és a hatóság tudomására hozta, milyen engedélyekre lesz ehhez szüksége. A férfi a kért engedélyeket nem szerezte be, majd 2018 áprilisában ismét megnyitotta az illegális állatkertet – írja az ügyészségi jelentésre hivatkozva az atv.

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

A hatóság már a nyitás hónapjában kiszállt ellenőrizni, és a helyszínen ismét több oroszlánt, tarajos sült, sarki rókát és más állatfajokat találtak. 2019-ben a Noel Tanyára hét újabb oroszlán érkezett, részben természetes szaporulatból, részben vásárlás eredményeként, a hatóság pedig ismét bezáratta a helyet. Az ügyben az Érdi Járási Ügyészség természetkárosítás bűntette miatt emelt vádat.

Vannak szép legális állatkertek is, inkább oda járjunk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top