nlc.hu
Szabadidő

Lámpabúrákkal védik vendégeket a fertőzéstől a japán étteremben

Kézműves lámpabúrákkal védi az étterem a vendégeket a fertőzéstől

Egy japán luxusszálloda éttermében kézműves lámpabúrákkal védhetik magukat a fertőzéstől a vendégek.

A koronavírus-járvány komoly nehézségeket okozott az éttermeknek, az újranyitás után pedig mindenféle kreatív és különös megoldással próbálták csökkenteni a fertőzésveszélyt.

Egy japán luxusszálloda étterme most összeállt egy évszázadok óta működő kézműves műhellyel, hogy kényelmes és ízléses módon óvják a vendégeket a koronavírustól.

Lámpabúra a koronavírus ellen

Elég bizarr látványt nyújtanak a kalitkákra emlékeztető lámpabúrák (Fotó: Hoshinoresorts.com)

Tokió Otemachi negyedében található Hoshinoya szálloda vendégei egy hatalmas lámpásra emlékeztető, átlátszó műanyagbúra alatt étkezhetnek. Állítólag jól látják egymást és az ételt, miközben nem kell attól tartaniuk, hogy elkapják a koronavírust egy asztaltársuktól. Csak alá kell bújni, és kész. 

Lámpabúra a koronavírus ellen

A hagyományos japán papírlámpás adta a Covid-búra formájának ötletét (Fotó: Hoshinoresorts.com)

A Covid-búrát egy olyan kézműves lámpásokat készítő kiotói műhelyben alkották, amely az 1700-as évek vége óta létezik. A formát a hagyományos japán papírlámpás, a chochin adta, de az éttermi búrák egy méter magasak, az átmérőjük 75 centiméter, és mindegyik saját fényforrással rendelkezik, amely megvilágítja az arcot és az ételt.

(SoraNews24)

Még több bizarr éttermi megoldás a járványban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top