nlc.hu
Szabadidő

Az FBI embere volt, most iskolabuszt vezet

Ez aztán a karrierváltás: az FBI embere volt, most iskolabuszt vezet

Mike Mason úgy döntött, hogy munkát vállal nyugdíj után. Végül buszsofőr lett belőle.

A 63 éves Mike Mason a virginiai Midlothianból évtizedekig szolgálta a hazáját – először századosként a tengerészgyalogságnál, később pedig az FBI munkatársaként. Mason 2007-ben hagyta ott az FBI irodáját, hogy aztán a Fortune 500 vállalat vezetője legyen. Innen vonult nyugdíjba. A pihenés azonban nem tartott sokáig, rájött ugyanis, hogy nem neki való a nyugdíjas élet. Ezért eldöntötte, hogy nyit egy új fejezetet az életében, és olyan munkát keres, amit fontosnak érez és jó fizetéssel jár, vagyis méltó az idejéhez. Így lett egy iskolabusz sofőrje.

„Amikor beadtam az önéletrajzomat, felhívott a megye egyik nagyon magas beosztású embere, és megkérdezte, hogy miért akarok buszsofőr lenni.  És én elmondtam neki” – mondta Mason a Yahoonak, aki azért döntött így, mert azt hallotta, hogy a Chesterfield megyei állami iskolai körzetnél 125 sofőr hiányzik az állományból.

Az ekkora hiány nem kirívó eset az Egyesült Államokban, ahol az iskolai körzetek több mint fele súlyos sofőrhiánnyal küzd. Mason szerint azonban nincsenek jelentéktelen munkák, és azért is vágott bele a sofőrködésbe, hogy példát mutasson másoknak. Ami a fizetését illeti, a férfi elmondta, hogy már felajánlotta az összeget – több mint 35 000 dollárt –, amit várhatóan idén keresni fog, különböző jótékonysági szervezeteknek. 

Fotó: Pexels

(Yahoo)

Kapcsolódó

buszvezető, sofőr

Fotó: Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top