nlc.hu
Szabadidő

Füvet termesztett az aranykalászos gazda és a botanikus

Füvet termesztett az aranykalászos gazda és a kutató botanikus, lebuktak

Kábítószer-termesztéssel próbálta kamatoztatni a szaktudását az aranykalászos gazda és a kutató botanikus, de lebuktak.

A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai még 2019 februárjában találtak 2,4 kilogramm kábítószergyanús növényi származékot, valamint több mint egymillió forintot egy helyi ingatlanban, ami miatt elfogtak egy 36 éves, kutató botanikus végzettségű férfit.

Ezt követően a nyomozók látókörébe került egy 59 éves, aranykalászos mezőgazdász, akinek a rácalmási házában 36 tő kifejlett, 15 levágott, szárított cannabist, 9 tő csemetét, valamit a fű termesztéséhez szükséges eszközöket foglaltak le – írja a Police.hu.

A vegyész szakértő megállapította, hogy a lefoglalt növényi származékok kábítószernek minősülnek, a két helyszínen lefoglalt anyagok THC tartalma összességében 457 gramm.

Füvet termesztett az aranykalászos gazda és a botanikus

Aranykalászos gazda és kutató botanikus termesztett marihuánát (Fotó: Police.hu)

Az 59 éves mezőgazdász azt állította, nem volt tudomása arról, hogy saját ingatlanján kábítószer-termesztés folyik. Botanikus társa részletesen vallott, mindent beismert. Elmondta, hogy előzetesen leosztották a termesztésben betöltött szerepeket, ő vitte növénytanban jártasságát, partnere biztosította a helyszínt. A magokat külföldről hozták társa kocsijával.

A páros ügyfelei a feketepiaci árnál jóval kedvezményesebben juthattak hozzá adagjukhoz, az átlagosan 2-2,5 ezer helyett 1400 forintért vásárolhatták tőlük grammját. A botanikus férfi az olcsóságra adott magyarázata szerint: „Én úgy gondoltam, hogy legyen jó mindenkinek, meg annak is, aki megveszi”.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a két férfivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait az ügyészségnek átadta.

Ők is lebuktak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top