nlc.hu
Szabadidő

Csodásan felújított videó 125 éves hócsatáról

Lenyűgöző felvétel járja körbe az internetet egy 125 éve történt hócsatáról

Szegény biciklis elég sok találatot kapott.

1896-ban Louis Lumière a Bataille de boules de neige című filmhez felvételt készített egy hógolyócsatáról. Ezt a jelenetet Dmitriy Badin egy mesterséges intelligenciával működő szoftver segítségével újraszínezte, javított a felbontáson, illetve növelte az fps-t, vagyis a  képkockák számát másodpercenként, és ez lett a végeredmény: 

A különleges felvételt az elmúlt évben már többször felkapta az internet, nemrég akkor figyeltek fel rá újra, amikor Zee_Ventures nevű felhasználó megosztotta az/MadeMeSmile subredditen, és több száz komment érkezett rá.

„Nem vagyok most a legjobb passzban, de ez mosolyt csalt az arcomra és pár könnycseppet a szemembe” – írta az egyik hozzászóló. Mások egy különösen kijózanító felismerést tettek. „Az őrület ebben a videóban az, hogy egyetlen ember sem él ma, aki akkor élt, amikor ezt a felvételt készítették” – írta valaki. „Furcsa, de ez a felvétel legfeljebb 30 évesnek tűnik, hiszen nem igazán vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy ilyen régi felvételeket színesben lássunk” – jegyezte meg egy harmadik kommentelő.

(via Unilad)

Hógolyó

Fotó: Cami Henry/Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top