nlc.hu
Szabadidő

Téli úticélok

Tízből három magyar elmenekül a hidegből – Dubai és Tenerife a sláger

Sokan választanak ilyenkor melegebb úticélokat.

Ugyan Moszkva és Párizs vezetik a magyarok foglalási listáit december 1. és március 31. között, de jócskán akadnak olyanok is, akik ilyenkor melegebb úticélokat választanak, ráadásul a járványhelyzet ellenére erre lehetőségünk is van. A decembertől márciusig tartó hidegebb hónapokban tízből három magyar a hazainál melegebb országba utazik: Barcelona, Athén, Dubai, Porto és Tenerife is szerepel az előkelő TOP20-as foglalási listában – derül ki a Kwi.com adataiból.

A hét nagyobb és több kisebb szigetből álló Kanári-szigeteket igencsak kedvelik a magyarok, mivel ilyenkor kellemes, tavaszias időjárás várja ott a turistákat, sőt babérlombú erdők, holdbéli táj és azúrkék óceán is. Érdekesség, hogy egyazon szigeten belül akár 4-8 fok különbséget is tapasztalhatunk: egyik részén napozhatunk is, a másikon pedig jól esik egy tavaszi kabát. Amúgy Budapestről a Kanári-szigetek több városába is eljuthatunk.

Dubai

Dubai nagyon népszerű “télből a nyárba” desztináció – Fotó: illusztráció, iStock

A magyarok toplistáján nem annyira kap előkelő helyet az egzotikus Zöld-foki-szigeteket, pedig itt is nyáriasan lehet nyaralni télen. Az Afrika partjaitól 450 km-re fekvő Zöld-foki Köztársaságot vulkanikus szigetek alkotják, ahol egész évben 27-28 fok feletti a hőmérséklet. Hosszú, fehérhomokos elhagyatott strandok, nyugodt tengerparti városkák, búvárkodási- és szörfözési lehetőség, modern szállodák jellemzik ezt a kevésbé ismert úticélt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top