nlc.hu
Szabadidő

Trónok harca befejezése

Kiderült, hogy még két évad lett volna a Trónok harca sorozatból

George R.R. Martin könyörgött az HBO-nak, hogy 10 évados legyen a világ egyik legnépszerűbb sorozata, a Trónok harca.

A Trónok harca című sorozat 2019-ben, nyolc évad után úgy ért véget, hogy a rajongók 90 százaléka a szívéhez kapott és azóta sem tért magához a nagy elégedetlenségtől. Sokan szidták George R.R. Martint a sorozat befejezése miatt, ám most kiderült, hogy még két évadunk lehetett volna, ha Martinon múlik. A Tinderbox: HBO Ruthless Pursuit of New Frontier című új könyvében James Andrew Miller újságíró azt állítja, hogy Martin könyörgött az HBO-nak, hogy nyolc helyett 10 évad után fejezzék be a fantasy drámasorozatot, ám a tévések nem adták rá az áldásukat.

A könyvben Miller azt állítja, hogy Martin ügynökétől, Paul Haastól szerezte az információit, ezek szerint a szerző személyesen találkozott az HBO korábbi vezérigazgatójával, Richard Pleplerrel, hogy kérje tőle a sorozat meghosszabbítását. Az anyag tehát megvolt Martinnál még kétszer 10 részre, amivel méltóbb befejezése lehetett volna a korszakalkotó sorozatnak. Sajnos azonban a folytatás nem csupán a vezérigazgatón múlt, aki egyébként beleegyezett volna az új évadokba, hanem végül a két showrunner, David Benioff és Dan Weiss nem ment bele a hosszabbításba.

Emilia Clarke

Emilia Clarke a Trónok harca sorozatban (Kép: IMDb)

Miller szerint már az ötödik évadtól voltak feszültségek a showrunnerek és Martin között, mert ettől kezdve tértek el az író által kijelölt iránytól a sorozat készítői. Ez egyébként érthető is volt a készítőktől, mert egy befejezetlen könyvsorozatból kellett dolgozniuk, csak az első öt könyv állt a rendelkezésükre. Talán ez is volt az egyik oka, hogy a sorozat készítői nem akartak még két évadot a Trónok harcából.

Nem maradtunk azért teljesen Martin világa nélkül, hiszen 2022-ben érkezik a Sárkányok háza (eredeti címe: House of the Dragon) spin-off, ami Martin 2018-as, Tűz és vér című könyvén alapul. A műsor a westerosi Targaryen-dinasztia történetéről szól, és az HBO szerint nagyjából 300 évvel a Trónok harca előtt játszódik. Az előzetes már megjelent, de a pontos megjelenési dátum még nem ismert.

Emma D'Arcy és Matt Smith

Emma D’Arcy és Matt Smith a Tűz és vér című sorozatban (Kép: IMDb)

Casey Bloys, az HBO és az HBO Max tartalomért felelős igazgatója szerint „George R.R. Martin világa olyan nagy, olyan szerteágazó, hogy rengeteg lehetőség és történet rejlik még benne.” Akinek tehát hiányzik a Trónok harca, annak remek hír, hogy bár nincs plusz két évad, de a történetéből fakad az új Sárkányok háza sorozat – sőt, még egy előzménysorozat készül A Hét Királyság lovagja című novelláskötet alapján is -, ami talán kicsit betölti a Trónok harca után keletkezett űrt a sorozat rajongóinak lelkében.

Sztárok akkor és most:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top