nlc.hu
Szabadidő

Társasjáték: a magyarok kedvencei

Mi magyarok imádunk pénzzel játszani: milliárdokat költünk társasjátékokra

Megugrott a társasjátékok iránti kereslet, a koronavírus-járvány lökött az amúgy is egyre inkább nagyobb keresleten. Tavaly 55 milliárd forint értékben vásároltunk játékot. A legközkedveltebb játék, a Lego volt, megelőzve az összes többi kreatív játékot.

Az Index cikkéből kiderül, hogy már a koronavírus járvány előtt is megnőtt az igény a társasjátékokra, de a szigorú korlátozások még inkább felpörgették a vásárlási kedvet.

társasjáték, monopoly

Nagy kedvenc ma is a Monopoly.
Fotó: Pexels

Globális jelenségről beszélünk, az Egyesült Államokban például körülbelül 1,5 milliárd dolláros bevételt generáltak a társasjáték forgalmazók, gyártótól függően évente 25-40 százalékkal több bevételt hoztak a vásárlók. A karácsonyhoz közeledve még inkább megnövekedik a vásárlások száma, Szlávecz Boglárka, a Régió Játék sajtómenedzsere a lapnak elmondta, hogy a karácsonyi szezonban realizálódik a vállalat forgalmának körülbelül 60 százaléka, ez az arány a társasjáték eladásokra is igaz.

A hibrid játékoké a jövő?

A Regió Játék sajtómenedzser szerint a társasjátékfejlesztők igyekeznek összehozni a digitális és a hagyományos játékok világát. Ilyen a Ravensburger Minecraft társasjáték fejlesztése, ami a népszerű számítógépes játék nyomtatott társasjáték változata.

Mi magyarok szeretjük az olyan családi társasokat, amelyekbe az egészen kicsit is bevonhatók, és évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek a pénzzel kapcsolatos társasjátékok , mint a Monopoly,  Capitalyt, a Gazdálkodj Okosan!.A Gazdálkodj okosan! hiába egy, a szocializmusból ránk marad játék, mégis több mint tízezer darab fogy belőle minden évben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top