nlc.hu
Szabadidő

Visszatért a Földre Maezava Juszaku, a milliárdos űrturista

Visszatért a Földre a milliárdos űrturista

Visszatért a Földre Maezava Juszaku, aki az első űrturistaként jutott el a Nemzetközi Űrállomásra.
Maezava Juszaku űrturista a Nemzetközi Űrállomáson

Épségben visszatért a Földre hétfőn Maezava Juszaku japán divatmilliárdos, aki 12 napot töltött el a Nemzetközi Űrállomáson (ISS).

A 46 éves divatmágnás és műgyűjtő, aki december 8-án indult a kazahsztáni bajkonuri űrrepülőtérről asszisztensével, Hirano Jozóval és Alekszandr Miszurkin orosz űrhajóssal együtt, a kazahsztáni sztyeppén landolt.

Maezava Juszaku egy Szojuz űrhajóval tette meg az utat, és ő lett az első űrturista, aki több mint tíz év után fizetett utasként jutott el a Nemzetközi Űrállomásra.

A milliárdos, japán egyik legcsillogóbb közéleti személyisége az űrből azzal szórakoztatta követőit a közösségi médiában, hogy fotókat készített szülőföldjéről, Csiba prefektúráról, megmutatta, miképpen kell teát főzni az űrben, és kibeszélte, hogy kevés alsóneműt vitt magával.

A vállalkozó havas körülmények közé tért vissza a Földre, a közép-kazahsztáni Zsezkazgan városától mintegy 150 kilométerre délkeletre fekvő leszállóhelyen, ahol csapadékos időjárás és fagypont alatti hőmérséklet uralkodott.

A 46 éves Maezava Elon Musk SpaceX nevű vállalatának első magánutasai között 2023-ban a Holdat készül megkerülni. A milliárdos arra a repülésre a magáé mellett még nyolc helyet bérelt ki.

A japán mágnás 2019-ben eladta Zozo nevű online divatcégét egy banknak, és most nyolc embert keres, aki csatlakozna hozzá a 2023-as Hold körüli utazáshoz. A jelentkezőknek orvosi teszteken és egy interjún kell átesniük.

(MTI)

(Kiemelt kép: Twitter/Yusaku Maezawa)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top