nlc.hu
Szabadidő

Nyalható képernyő

Hiánypótló: Feltalálták a nyalható képernyőt

Új értelmet nyer a Muti mit eszel hashtag.

Egy japán professzor megalkotta a nyalható tévéképernyő prototípusát, amely állítólag képes utánozni különféle ételek ízét.

A Taste the TV (TTTV) névre keresztelt találmányt Homei Miyashita, a tekintélyes japán Meiji Egyetem professzora fejlesztette ki a valódi multiszenzoros nézési élmény felé tett lépésként. Az Intriguing készülék 10 ízt tartalmazó dobozból álló karusszelt használ, ezek kombinálásával teremtik meg egy adott étel ízét. A koktél ezután egy higiénikus fóliára gördül a lapos TV képernyőjén, és a néző megkóstolhatja.

Miyashita úgy véli, hogy ez a technológia segíthet az embereknek a kapcsolatteremtésben és interakcióban akár nagy távolságokon is.

japán nő áll a nyalható képernyő előtt

japán nő áll a nyalható képernyő előtt. Fotó: Youtube

Bármennyire is hülyén hangzik a nyalható tévéképernyő ötlete, Homei Miyashita meg van győződve arról, hogy ez az emberiség jövőjének része. A japán professzor egy olyan világot képzel el, ahol az emberek „letölthetik” a tévében látott ízeket, és újrateremthetik azokat a szerkezet segítségével. Azt is reméli, hogy létrehoz egy olyan platformot, ahol a világ minden tájáról származó ízeket letölthetik és megkóstolhatják a nézők.

Miyashita azt mondta újságíróknak, hogy ha a Taste-the-TV készüléke jelenleg kereskedelmi forgalomba kerülne, valószínűleg körülbelül 100 000 jenbe (875 dollárba) kerülne az elkészítése. De annak ellenére, hogy a bizarr találmány soha nem kerül piacra, a mögötte álló koncepció otthonra találhat az élelmiszeriparban. A feltaláló azt állítja, hogy tárgyalásokat folytatott cégekkel a szerkezet technológiájának különféle célokra történő felhasználásáról.

Homei Miyashita jegyez egy másik fura találmányt is, az intelligens villát, amely képes megváltoztatni az ételek ízét.

(via)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top