nlc.hu
Szabadidő

Százezer dollár ütötte a markát a szerencsés lottózónak

Hússzor nyerte meg a lottófődíjat ez a szerencsés férfi

Külön szerencséje, hogy az amerikai lottó más rendszerben működik, mint a magyar.

Még októberben érte nagy szerencse a virginiai William Newellt, aki összesen százezer dollárt, azaz közel 33 millió forintot nyert a helyi lottón – írja a UPI.com. Ehhez érdemes tudni, hogy az amerikai lottósorsolás – legalábbis Virginia államban – fix nyereményekkel működik, azaz, akik eltalálják a négy nyerőszámot, azoknak ugyanakkora összeg üti a markát, a nyeremény nem oszlik meg a nyertesek között.

Ez volt Newell óriási mázlija is, aki életében először vásárolt online lottószelvényeket. Egyből húsz darabot is vett és ugyanazt a négy számot – 5, 4, 1, 1, – játszotta meg.

Húsz szelvénnyel egyszerre nyert a lottón

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Telitalálatot ért el, amiért darabonként 5000 dollár lett volna a nyereménye, így azonban összeadódtak a szelvények és a férfi végül százezer dollárral lett gazdagabb. 

Newell egyelőre még nem árulta el, mihez kezd majd a pénzzel, de nem csodálkoznánk, ha a jövőben is gyakran vásárolna több azonos lottószelvényt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top