nlc.hu
Szabadidő

Templomban nyitna bolhapiacot

Venne egy templomot, hogy bolhapiacot nyisson benne

A francia egyház háborog, miután egy férfi bolhapiacot nyitna az egyik templomukban.

Nagy vihart kavart egy francia tévés, Julien Cohen terve, aki bejelentette, megvenné a Loire folyó völgyében, Párizs és Tours között található Chateaudun település Magdolna templomát, hogy ott bolhapiacot nyisson.

A Magdolna templomból nem lesz bolhapiac - üzeni az egyház (Fotó: Wikipédia)

A Magdolna-templomból nem lesz bolhapiac – üzeni az egyház (Fotó: Wikipédia)

Kiderült, az illetékes chartres-i püspökségnek az ellen nincs ellenvetése, hogy használaton kívüli templomok más formában nyerjenek új életet, és példaként a Chartres belvárosában álló Szent Hit templomot említik, ahol ma már aukciós ház működik.

A chateauduni templom viszont „működik, húsvéttól mindenszentekig miséznek ott, házasságok köttetnek, ünnepeket ülnek, szeminaristák járnak oda. Nincs tervben a templomépület templom jellegének megszüntetése” – tudatta a chartres-i püspökség, megjegyezve, hogy az önkormányzat csak az utolsó pillanatban értesítette az egyházat, és úgy tárgyalt Cohennel, hogy sem a plébániát, sem a helyi katolikus közösséget nem tájékoztatták.

Cohen erre reagálva közölte, hogy egyáltalán nem áll szándékában ebben az ügyben vitát kirobbantani vagy konfliktust szítani, máshol is tud üzletet nyitni.

A férfinak amúgy több ilyen üzlete is van már; az egyiket egy korábbi vágóhídon  rendezte be, egy másikat pedig a francia jegybank egyik egykori kirendeltségének épületében hozott létre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top