nlc.hu
Szabadidő

Nagyot nőtt az új koronavírus-fertőzöttek száma

Napi járványadatok: nagyot nőtt az új fertőzöttek száma

Az előző héthez képest nagyot ugrott az új koronavírus-fertőzöttek száma.
Koronavírustesztet végző szakember

Az elmúlt napon 6454 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak, ezzel nagyot ugrott a fertőzöttek száma a múlt héthez képest. Nem egyszeri kiugrásról van szó, már a keddi és a szerdai adat is jóval magasabb volt az egy héttel korábbinál.

Nagyon úgy tűnik, hogy ez már jelzi az ötödik hullámot, amely a járványelemző szerint a jövő hét elején érkezik Budapestre. Ez hasonló helyzetet jelentene, mint tavaly januárban, amikor még nem ért véget a második hullám, de már elkezdődött a harmadik.

Visszatérve a friss hivatalos adatokhoz:

  • Elhunyt 80 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 39 679 főre emelkedett.
  • 3101 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 307-en vannak lélegeztetőgépen.
  • Az aktív fertőzöttek száma 103 409 főre emelkedett.
  • A beoltottak száma 6 272 718 fő, közülük 5 996 472 fő már a második, 3 198 951 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.

Ma délután újabb oltási akció kezdődik, és januárban minden csütörtök és péntek délután, valamint szombatonként lesz oltási akció, amikor ismét előzetes időpontfoglalás nélkül lehet menni oltásra a kórházi oltópontokra és a kijelölt járásközponti szakrendelőkbe.

(Kiemelt kép: MTI/Rosta Tibor)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top