nlc.hu
Szabadidő

Merkely Béla: „Elindult az ötödik hullám”

Merkely Béla: „Elindult az ötödik hullám”

A gyorsan terjedő omikron variáns miatt az esetszámok robbanásszerű növekedésére kell számítani Merkely Béla szerint.
Merkely Béla

Elindult az ötödik hullám, amelyet az omikron mutáns hozott létre, és a rendkívüli fertőzőképessége miatt az esetszámok robbanásszerű növekedésére kell számítani – számolt be Merkely Béla a Facebookon arról, hogy miről beszélt péntek reggel az M1 műsorában.

A Semmelweis Egyetem rektora szerint fontos, hogy minél nagyobb legyen a lakosság átoltottsága, mert az omikron csupán enyhe lefolyású, felső légúti megbetegedést fog okozni azoknál, akik a komplett, azaz a három oltást felvették. Hozzátette, hogy a három oltás minimálisra csökkenti a súlyos lefolyású megbetegedés kialakulását, a kórházba kerülés és a halálozás rizikóját.

Merkely Béla úgy véli, félnivalójuk az oltatlanoknak van, hiszen nincs alapimmunitás, ami megvédi őket. Ugyanakkor bízik abban, hogy az omikron variáns elhozza a járvány végső lecsendesedését, ám ehhez az is kell, hogy minél többen felvegyék a teljes, azaz a három oltást.

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top