nlc.hu
Szabadidő

oltásellenes fekete tenger bulgária

Oltásellenes paradicsom virágzik a Fekete-tenger partján

Az oltásellenes németek úticélja: Bulgária.

Vakcinaellenes németek telepednek le Bulgáriában a Fekete-tenger partján – írja a Der Spiegel. A bulgáriai Aheloj üdülővárosban jelenleg hatvan oltásellenes – vagy ahogy magukat becézik: másként gondolkodó – él, ám a nyugat-kelet irányú migrációt szervező Telegram csatornának mintegy 2500 tagja van. A Château Aheloy üdülőkomplexum előtt parkoló német kocsik a rendszámuk alapján legfőképp az Északi-tenger partvidékéről, Berlinből és Bajorországból érkezhettek. Az emigráns csoport vezetőjét Dirk Gelbrecht a Spiegel kérdésére, hogy a német és az osztrák migránsok a szigorú járványellenes intézkedések miatt menekültek-e el hazájukból, annyit mondott:

többgenerációs privát közösség vagyunk.

Oltásellenes paradicsom virágzik a Fekete-tenger partján

Németországban az állampolgároknak jelenleg számos szolgáltatás igénybevételéhez igazolniuk kell, hogy felvették a koronavírus elleni oltást vagy a közelmúltban felépültek a koronavírus okozta betegségből. A koronavírus elleni intézkedések elől menekülők között  sok a nő. Van, aki gyermekeit akarja biztonságba helyezni Bulgáriában. A menekültek legtöbbje azonban ezoterikus szakmájával tűnik ki: van közöttük „online szülésznő”, „a mély relaxáció szakértője”, de „szülési és terhességi társszakértő” is. A télen is kellemes hőmérséklet és a barátságos árak is vonzóak lehettek. A Bulgáriára jellemző

riasztó koronavírus-statisztikákkal pedig nem törődnek.

Az Európai Unió országai közül jelenleg itt a legmagasabb a koronavírus okozta halálozási ráta az egymillió lakosra eső több mint 4000 fővel. Bulgáriában a lakosság csaknem tizede esett át a fertőzésen, a védőoltások aránya pedig a kormány minden figyelmeztetése ellenére is csak harminc százalék körül jár. A migráció okai igen változatosak. Az egyik lakó, aki Berlin Lichtenberg negyedéből Varsón és Szófián keresztül jutott el Ahelojba, azt mondja, nem bírta elviselni a szigorú németországi járványellenes intézkedéseket. Ugyanez a nő azt állította:

Németországban hamarosan lezárják az utakat és autópályákat, hogy senki ne utazhasson észrevétlenül egyik államból a másikba.

Egy másik német az alapján választotta ki a célországát, hogy szerinte hol a legkönnyebb a „radar alatt maradni.” Ő úgy látta, hogy az alacsony népsűrűségű és meglehetősen „lusta hivatalnokokkal” rendelkező országot ez a vonása teszi a leginkább vonzóvá. Szvetoszlav Todorov, a burgaszi egyetemi kórház fiatal orvosa azt mondta, nehezen érti meg a Németországból érkező bevándorlók viselkedését, hiszen az oltástagadók

nemcsak saját maguknak ártanak, de másokkal szemben is felelőlenek.

A korházban, ahol Todorov dolgozik, három emeleten összesen 108 ágyon látják el a koronavírusos betegeket, a súlyosabb esetetek pedig az épület másik szárnyában található intenzív osztályon kapnak ellátást. A Bulgáriába költöző németek eddig nagyrészt el tudták kerülni a hivatalos szervekkel való találkozást, ám ha az új szófiai kormány megszigorítja a koronavírus elleni intézkedéseket, gyorsan megváltozhat a hangulat.

További oltásellenes idióták:

Hirdetés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top