nlc.hu
Szabadidő

A filmek legszexibb vámpírjai

A legszexibb vámpírok, akiket a mozivásznon valaha láttunk

Szexik, mégis veszélyesek.

A vámpírok kétségtelenül a fikció legszexisebb lényei közé tartoznak. Az élőholtak csábító, vérszívó, olykor szenvedélyes tagjait bizonyos mértékig mindig is vonzónak ábrázolták. De kik a legszexibb vámpírok a filmekben? Bemutatjuk a kedvenceinket.

Lestat és Louis (Tom Cruise és Brad Pitt), Interjú a vámpírral

Tom Cruise játssza Lestatot, az idősebb, vérszomjasabb szexi vámpírt, Brad Pitt pedig Louis-t, aki jobban aggódik az emberek meggyilkolása miatt, mint bármely más vámpír a földön. És bár patkányokat vacsorázik, hogy ne kelljen emberi vért ontania, mi ennek ellenére se ábrándulunk ki belőle. Brad Pitt egész pályafutása során számos szexi szerepben brillírozott, de Tom Cruise, ahogy öregszik, valahogy eltávolodott attól, hogy igazi sármos szexszimbólum legyen.

tom cruise és brad pitt az Interjú a vámpírralban

Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

Santanico Pandemonium (Salma Hayek), Alkonyattól pirkadatig

Salma Hayek a From Dusk Till Dawn (Alkonyattól pirkadatig) című filmben Santanico Pandemoniumot (micsoda név!), egy vámpír sztriptíztáncost alakít, aki nagyon szexi táncot lejt egy kígyóval, igaz, miután átváltozik és megmutatja valódi énjét, már kevésbé vonzó. (Állítólag Salma Hayeket transzba kellett vinni, hogy lefilmezzék ezt a jelenetet, mert annyira félt a kígyóktól.) Nehéz választ kapni rá, hogyan nem uralta az egész világot, és nem csábított el minden embert a bolygón, de végül nem ez lett a sorsa: szentelt vizet kapott, amitől szó szerint kidurrant.

És az ikonikus táncjelenet:

Gyakorlatilag mindenki Francis Ford Coppola Drakulájában

Természetesen elmondhatjuk, hogy Gary Oldman elképesztően szexi Drakula szerepében ebben a remekműben – már amikor egy fiatal ember formáját ölti magára éppen. De Monica Belluccit is láthatjuk Drakula egyik vérszomjas menyasszonyának szerepében. És természetesen nem szabad elfeledkeznünk Sadie Frostról sem, aki Lucy Westernát alakítja egy ikonikus fehér temetési ruhában. Keanu Reeves és Winona Ryder sajnos technikailag nem vámpírok a filmben, ezért most kizárjuk őket ebből a listából.

Drakula című film jelenete

Dracula (1992) Real Francis Ford Coppola / Gary Oldman. Collection Christophel © American Zoetrope/ Columbia Pictures / Osiris Films (Fotó: American Zoetrope/ Columbia Pict / Collection ChristopheL via AFP)

Akasha (Aaliyah), A kárhozottak királynőjében

A napokban elhunyt Anne Rice műveiben Akasha az első vámpír a Földön, akit az R&B énekesnő Aaliyah alakított. Aaliyah Akasha királynőt maga is „manipulatív, őrült, szexuális lényként” írta le. A filmet végül a tragikus sorsú színésznőnek ajánlották, aki 2001. augusztus 25-én halt meg egy repülőgép-szerencsétlenségben, így már nem érhette meg a premiert.

Penge (Wesley Snipes), Penge

Nem az a finom, klasszikus vámpírtípus, mégis szerintünk nagyon menő Wesley Snipes vérszopóként. A benne forrongó düh, a hihetetlen ruhák, a karjainak ereje – minden szexi rajta. Ráadásul nemcsak erős és gyorsan gyógyul a teste, de még a fényben is tud járni, ami nem igazán jellemző egy mezei vámpírra.

Penge film

Fotó: New Line Cinema / Photo12 via AFP)

Még több a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top