nlc.hu
Szabadidő

Visszavonták Novak Djokovic ausztrál vízumát

Újabb fordulat: megint visszavonták Novak Djokovic ausztrál vízumát

Ismét visszavonták Novak Djokovic ausztrál vízumát, és várhatóan kitoloncolják az országból.

Már úgy tűnt, hogy nyugvópontra ért Novak Djokovic ügye, és mégis játszhat az Australian Openen, de most újabb fordulat történt: pénteken ismét törölték a szerb teniszsztár ausztrál vízumát – írja a Guardian.

A döntést az ausztrál bevándorlási miniszter, Alex Hawke személyes hatáskörben hozta meg, és valószínűleg azzal jár, hogy a világelső teniszezőt kitoloncolják az országból. Így biztosan nem vehet részt a január 17-én, hétfőn kezdődő teniszversenyen.

Novak Djokovic meccs közben

A szerb Novak Djokovic az orosz Danyiil Medvegyev ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében Melbourne-ben 2021. február 21-én (Fotó: MTI/AAP/Dave Hunt)

A vízum visszavonására azután került sor, hogy csütörtökön Scott Morrison ausztrál miniszterelnök közölte: elvárja a hatóságoktól, hogy végrehajtsák a kormányzati előírásokat, amelyek szerint csak kétszer oltottak vagy megfelelő orvosi felmentéssel rendelkezők léphetnek be az országba. 

Djokovic vízumának törlése azzal is járhat, hogy a szerb sportoló három évig nem léphet Ausztrália területére.

A sportoló vízumát először január 6-án, Melbourne-be érkezésekor vonták vissza a határőrök, mert Djokovic nem tudott megfelelő bizonyítékot mutatni arra, hogy miért nem vette fel a koronavírus elleni oltást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top